5 простих і незвичайних закусок, які прикрасять святковий стіл

5 простих і незвичайних закусок, які прикрасять святковий стіл
5 простих і незвичайних закусок, які прикрасять святковий стіл

1. Закуска «Хата з крабових паличок»

Складові:

  • крабові палички – 10 шт.
  • 2 яйця
  • 100 г сиру
  • 2 зубчики часнику
  • зелень
  • майонез 1ст.л.

Приготування:

Яйця зварити, охолодити, почистити і натерти на крупній тертці. Сир натерти на дрібній тертці. Часник пропустити через прес. Зелень дрібно порізати. З’єднати яйця, сир, зелень і часник. Додати майонез і добре перемішати. Загорнути нашу начинку в крабові палички, викласти гіркою і посипати тертим сиром.

2. Закуска «Дзвіночки»

Складові:

  • 100 г шинки
  • 50 г твердого сиру
  • 1-2 морквини
  • 1 зубчик часнику
  • майонез

Приготування:

Наріжте шинку або ковбасу тонкими пластинами. Для начинки приготуйте салат: натріть на дрібній тертці моркву, сир і часник. Змішайте і заправте майонезом. Готовою начинкою наповніть дзвіночки з шинки, викладіть на блюдо. Заколіть шпажкою.

3. Закуска з оселедця «Полуничка»

Складові:

  • оселедець – 1 шт.
  • цибуля фіолетова – 1 шт.
  • зелень кропу
  • буряк – 1 шт.
  • картопля – 2-3 шт.
  • сік лимона
  • оливкова олія
  • зелень петрушки
  • кунжут

Приготування:

Картоплю і буряк відварити. Очистити, остудити. Буряк натерти на дрібній тертці, картоплю потовкти в пюре, змішати. Оселедець і цибулю нарізати дрібними кубиками, змішати з подрібненою зеленню кропу. З буряково-картопляної маси зробити невеликі коржики. В середину помістити чайну ложку начинки з оселедця, сформувати «пиріжок» у вигляді полунички. З оливкової олії і соку лимона приготувати соус, полити всі «полунички», посипати кунжутом. З петрушки зробити «хвостики».

4. Закуска «Мухомор»

Складові:

  • Яйця – 3 шт.
  • Сир – 100 г
  • Помідори черрі – 15 шт.
  • Огірок – 1-2 шт.
  • Майонез – 1-2 ст. л.
  • Зелень – для прикраси

Приготування:

З яєць вийняти жовток, натерти на дрібній тертці. Змішати разом із натертим сиром та майонезом. Нафарширувати цією масою білок. Помідори черрі розрізаємо навпіл. Огірок нарізаємо кільцями товщиною по пів сантиметра. Всі компоненти закуски готові, залишилося зібрати їх в оригінальну композицію.

На плоске блюдо викладаємо посічену зелень, яка буде служити галявиною для мухоморчиків. Зелень підійде абсолютно будь-яка, яка буде у вас під рукою: цибуля, кріп, петрушка. Поверх зелені викладаємо шматочки огірків, які будуть підставкою для грибочків. Викладаємо яйця, зверху одягаємо червоні капелюшки з половинок помідорів чері. Щоб надати закусці закінченого вигляду, залишилося лише на червоних капелюшках намалювати білі крапочки з майонезу.

5. Оселедець під шубою фуршетний

Складові:

  • Буряк відварений;
  • Сирки плавлені – 3 шт.;
  • Яйця відварені – 2 шт.;
  • Масло вершкове розм’якшене – 50 г;
  • зелень;
  • батон;
  • філе оселедця

Приготування:

Батон разрізаємо уздовж, але не до кінця і виймемо м’якоть, залишаючи близько 1 сантиметра. Подрібнити в блендері, або натерти на дрібній тертці сирки, яйця і вершкове масло. Ділимо нашу суміш на 3 частини, до 2/3 додаємо натертий на дрібній тертці буряк, а до 1/3 дрібно порізану зелень.

Починаємо збирати нашу закуску. Для цього спочатку мажемо не надто товстим шаром батон сумішшю з буряком. Потім зверху викладаємо суміш із зеленню. Тепер викладаємо філе оселедця. Додаємо суміш, яка залишилася. З’єднуємо наш батон і міцно вкутуємо харчовою плівкою. Відправляємо в холодильник на кілька годин.