fbpx

5 страв для пікніка на природі, які вразять будь-яку компанію

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, оцінка: 5,00 із 5)
Loading...
5 страв для пікніка на природі, які вразять будь-яку компанію
5 страв для пікніка на природі, які вразять будь-яку компанію

Літо – найкращий час для пікніків на природі.

Форель в беконі, курка в маринаді з меду і пива і ще три апетитних страви для пікніка.

Форель в беконі

Шматочки бекону, в який ми пропонуємо обгорнути рибу, стануть в якості фольги, завдяки якій риба прожарится всередині і при цьому не згорить зовні.

Вам знадобиться:

  • Форель10 шт. по 300 г
  • Розмарин, чебрець – по 10 гілочок
  • Бекон – 30 скибочок
  • Оливкова олія
  • Сіль, мелений чорний перець
  • шматочок сала

Спосіб приготування:

Рибу випатрати, очистити від луски, видалити зябра.

Промийте холодною водою і обсушіть паперовими рушниками. Приправте зсередини і зовні сіллю і перцем, натріть оливковою олією.

Начиніть кожну рибу розмарином і чебрецем, потім оберніть скибочками бекону.

Розпаліть вугілля, прогрійте решітки над вугіллям і змастіть їх салом. Викладіть рибу в решітки.

Смажте над вугіллям на відстані 15-20 см до утворення на беконі хрусткої скоринки приблизно три хвилини з кожного боку. Зніміть з вогню, дайте рибі трохи «відпочити» і поверніть на вугілля – ще приблизно по дві хвилини з кожного боку. Відразу ж подавайте.

Форель в беконі
Форель в беконі

Шашлик з курки в маринаді з пива і меду

Шашлик виходить ароматним завдяки маринаду з пива і меду, який прекрасно підходить до курячого м’яса. Для філе досить двох годин, а ніжки можна залишити в маринаді на добу.

Вам знадобиться:

  • Філе курячої грудки – 4 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Пиво – 3/4 склянки
  • Соєвий соус – 1/4 склянки
  • Рідкий мед – 1/3 склянки
  • Сушені пластівці чилі – 1 ч. Л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. Л.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Кінза для подачі

Вам знадобиться:

Наріжте куряче філе шматочками шириною 3 см. Очистіть і наріжте дрібно часник. У мисці змішайте мед, гірчицю, оливкову олію і соєвий соус, додайте пластівці чилі, часник і влийте пиво. Розмішайте маринад. Залийте маринадом куряче філе, перемішайте. Накрийте миску плівкою і приберіть в холодильник на дві години.

Замочіть дерев’яні шпажки в воді за годину до смаження, щоб вони не підгоріли і м’ясо легше знімалося з них.

Смажте філе над вугіллям, перевертаючи шпажки кожні дві хвилини і змащуючи м’ясо маринадом за допомогою довгого пензлика.

Спробуйте філе через 7-8 хвилин, воно повинно бути повністю готове. Посипте м’ясо кінзою і відразу ж подавайте.

5 страв для пікніка на природі, які вразять будь-яку компанію
5 страв для пікніка на природі, які вразять будь-яку компанію

Шашличок зі свинини з сиром в золотистій паніровці

Суміш приправ для панірування можна зібрати самому або купити готову.  Беріть миски зі скла, кераміки, нержавіючої сталі або емальовані.

Вам знадобиться:

  • Свинина – 600 г
  • Сир твердий – 50 г
  • Сік лайма – 1 ч. Л.
  • Соєвий соус – 1,5 ст. л.
  • Суміш спецій для панірування- 1/3 ст. л.

Спосіб приготування:

Свинину порізати на пластини, замаринуйте в соці з лайму і соєвому соусі на 20-30 хвилин. На промариновану свинину покладіть скибочки сиру, з’єднайте краї пластини, щоб сир залишився всередині, і наколіть на шампури або шпажки (останні замочіть у воді на 15 хвилин). Аналогічно згорніть інші шматочки м’яса.

Спеції насипте на поверхню. Обваляйте шашлички в суміші з усіх боків. Збризніть рослинним маслом. Готуйте на вугіллі, часто перевертаючи, 10-15 хвилин.

Шашличок зі свинини з сиром в золотистій паніровці
Шашличок зі свинини з сиром в золотистій паніровці

Каструля гарячих закусочних креветок

Креветки в якості закуски зазвичай подаються холодними. Заради різноманітності, ми пропонуємо їх гарячому вигляді. До креветок рекомендуємо подати обсмажений багет.

  • Креветки великі – 500 г
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Біле сухе вино – 70 мл
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Дрібно рубана петрушка – 1 ч. Л.
  • Мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

Розігрійте в казанку масло, додайте тонко нарізані часник і селеру, готуйте хвилину. Додайте креветки в панцирі, злегка обсмажте, влийте біле вино. Накрийте кришкою і готуйте ще хвилину. Зніміть казанок з вогню, додайте петрушку, поперчіть. Перемішайте і подавайте до столу.

Каструля гарячих закусочних креветок
Каструля гарячих закусочних креветок

Сальса із запечених овочів

Інгредієнти:

  • Помідор – 12 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оливкова олія – 1,5 ст. л.
  • Мелений тмин – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/4 ч. Л.
  • Сік лайму – 3 ст. л.
  • Кінза – 1/4 чашки

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте гриль. Викладіть на решітку помідори, часник, цибулю і чилі. Збризніть оливковим маслом. Поставте присмажуватися приблизно на 5-10 хвилин, поки шкірка овочів не підрум’яниться.
  2. Зніміть овочі. Очистіть від шкірки. З помідора і перцю видаліть насіння. Все наріжте.
  3. Додайте кмин, сіль, сік лайму і дрібно посічену кінзу. Подавайте на стіл з кукурудзяними чіпсами.
Сальса із запечених овочів
Сальса із запечених овочів

Читайте також:

Меню для пікніка: 12 ситних рецептів закусок

Be the first to comment

Напишіть відгук