
Літо – найкращий час для пікніків на природі.
Форель в беконі, курка в маринаді з меду і пива і ще три апетитних страви для пікніка.
Форель в беконі
Шматочки бекону, в який ми пропонуємо обгорнути рибу, стануть в якості фольги, завдяки якій риба прожарится всередині і при цьому не згорить зовні.
Вам знадобиться:
- Форель10 шт. по 300 г
- Розмарин, чебрець – по 10 гілочок
- Бекон – 30 скибочок
- Оливкова олія
- Сіль, мелений чорний перець
- шматочок сала
Спосіб приготування:
Рибу випатрати, очистити від луски, видалити зябра.
Промийте холодною водою і обсушіть паперовими рушниками. Приправте зсередини і зовні сіллю і перцем, натріть оливковою олією.
Начиніть кожну рибу розмарином і чебрецем, потім оберніть скибочками бекону.
Розпаліть вугілля, прогрійте решітки над вугіллям і змастіть їх салом. Викладіть рибу в решітки.
Смажте над вугіллям на відстані 15-20 см до утворення на беконі хрусткої скоринки приблизно три хвилини з кожного боку. Зніміть з вогню, дайте рибі трохи «відпочити» і поверніть на вугілля – ще приблизно по дві хвилини з кожного боку. Відразу ж подавайте.

Шашлик з курки в маринаді з пива і меду
Шашлик виходить ароматним завдяки маринаду з пива і меду, який прекрасно підходить до курячого м’яса. Для філе досить двох годин, а ніжки можна залишити в маринаді на добу.
Вам знадобиться:
- Філе курячої грудки – 4 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Пиво – 3/4 склянки
- Соєвий соус – 1/4 склянки
- Рідкий мед – 1/3 склянки
- Сушені пластівці чилі – 1 ч. Л.
- Діжонська гірчиця – 1 ч. Л.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Кінза для подачі
Вам знадобиться:
Наріжте куряче філе шматочками шириною 3 см. Очистіть і наріжте дрібно часник. У мисці змішайте мед, гірчицю, оливкову олію і соєвий соус, додайте пластівці чилі, часник і влийте пиво. Розмішайте маринад. Залийте маринадом куряче філе, перемішайте. Накрийте миску плівкою і приберіть в холодильник на дві години.
Замочіть дерев’яні шпажки в воді за годину до смаження, щоб вони не підгоріли і м’ясо легше знімалося з них.
Смажте філе над вугіллям, перевертаючи шпажки кожні дві хвилини і змащуючи м’ясо маринадом за допомогою довгого пензлика.
Спробуйте філе через 7-8 хвилин, воно повинно бути повністю готове. Посипте м’ясо кінзою і відразу ж подавайте.

Шашличок зі свинини з сиром в золотистій паніровці
Суміш приправ для панірування можна зібрати самому або купити готову. Беріть миски зі скла, кераміки, нержавіючої сталі або емальовані.
Вам знадобиться:
- Свинина – 600 г
- Сир твердий – 50 г
- Сік лайма – 1 ч. Л.
- Соєвий соус – 1,5 ст. л.
- Суміш спецій для панірування- 1/3 ст. л.
Спосіб приготування:
Свинину порізати на пластини, замаринуйте в соці з лайму і соєвому соусі на 20-30 хвилин. На промариновану свинину покладіть скибочки сиру, з’єднайте краї пластини, щоб сир залишився всередині, і наколіть на шампури або шпажки (останні замочіть у воді на 15 хвилин). Аналогічно згорніть інші шматочки м’яса.
Спеції насипте на поверхню. Обваляйте шашлички в суміші з усіх боків. Збризніть рослинним маслом. Готуйте на вугіллі, часто перевертаючи, 10-15 хвилин.

Каструля гарячих закусочних креветок
Креветки в якості закуски зазвичай подаються холодними. Заради різноманітності, ми пропонуємо їх гарячому вигляді. До креветок рекомендуємо подати обсмажений багет.
- Креветки великі – 500 г
- Рослинна олія – 1 ст. л.
- Біле сухе вино – 70 мл
- Корінь селери – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Дрібно рубана петрушка – 1 ч. Л.
- Мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
Розігрійте в казанку масло, додайте тонко нарізані часник і селеру, готуйте хвилину. Додайте креветки в панцирі, злегка обсмажте, влийте біле вино. Накрийте кришкою і готуйте ще хвилину. Зніміть казанок з вогню, додайте петрушку, поперчіть. Перемішайте і подавайте до столу.

Сальса із запечених овочів
Інгредієнти:
- Помідор – 12 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Оливкова олія – 1,5 ст. л.
- Мелений тмин – 1 ч. л.
- Сіль – 1/4 ч. Л.
- Сік лайму – 3 ст. л.
- Кінза – 1/4 чашки
Спосіб приготування:
- Розігрійте гриль. Викладіть на решітку помідори, часник, цибулю і чилі. Збризніть оливковим маслом. Поставте присмажуватися приблизно на 5-10 хвилин, поки шкірка овочів не підрум’яниться.
- Зніміть овочі. Очистіть від шкірки. З помідора і перцю видаліть насіння. Все наріжте.
- Додайте кмин, сіль, сік лайму і дрібно посічену кінзу. Подавайте на стіл з кукурудзяними чіпсами.

Читайте також: