
Важливе правило: вечеряйте за 3 години до сну, виключіть вуглеводи, не їжте перед телевізором, стежте за порціями і вибирайте легкі салати на вечерю.
Пропонуємо рецепти легких салатів на вечерю. Вони різні. Заправляйте олією, лимонним соком, гірчицею, йогуртом – кожен з варіантів буде приголомшливим. І головне, ви уникнете неприємної тяжкості в животі. Отже, готові вчитися?
Салат з гірчичною заправкою

Інгредієнти:
- 260 г листя салату
- 3 помідори
- 2 огірка
- 1 цибулина
- 10 г кінзи
- 1 пучок петрушки
- 4 ст. л. йогурту
- 2 зуб. часнику
- 1 ст. л. гірчиці
- 80 г твердого сиру
- сіль, перець за смаком
Приготування
- Помийте листя салату, зелень і овочі.
- Порвіть салат руками. Наріжте огірки, помідори і цибулю. Порубати зелень. Дрібно натріть твердий сир.
- Змішайте сир з йогуртом, гірчицею і пропущеним через прес часником.
- З’єднайте всі продукти в одній глибокій салатниці. Додайте в овочевий салат з йогуртом сіль і чорний мелений перець за смаком.
Салат з куркою і соєвим соусом

Інгредієнти:
- 1 помідор
- 1 огірок
- 200 г курячої грудки
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 100 г листя салату
- 1 зуб. часнику
- Оливкова олія за смаком
- Сіль, перець за смаком
Приготування
- Щоб приготувати легкий дієтичний салат на вечерю, наріжте м’ясо невеликими шматочками. Замаринуйте його в соєвому соусі і часнику на 20 хвилин. Потім обсмажте в олії до золотистої скоринки.
- Помийте листя салату, порвіть їх руками. Пересипте в глибоку миску.
- Наріжте огірок і помідор і пересипте в ємність до салату.
- Заправте все маслом, сіллю і перцем.
Салат з консервованим тунцем

Інгредієнти:
- 2 огірка
- 4 помідори
- 250 г консервованої квасолі
- 200 г консервованого тунця
- 1 фіолетова цибулина
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1 ст. л. оливкового масла
- Сіль, перець, італійські трави за смаком
Приготування
- Помийте овочі. Наріжте огірки і помідори невеликими шматочками.
- Злийте рідину з консервованої квасолі. Перенесіть її в глибоку салатницю. Зверху викладіть огірки і помідори для овочевого салату з тунцем. Філе тунця поламайте виделкою і перекиньте в салатницю.
- Прикрасьте все кільцями фіолетової цибулі.
- Заправте салат олією, соком лимона, сіллю і спеціями.
Салат з курячою грудкою і маслинами

Інгредієнти:
- 2 яблука
- 3-4 огірка
- 1 куряча грудка
- 5-8 маслин
- 3 ст. л. нежирного йогурту
- Сіль, чорний перець за смаком
Приготування
- Для легкого дієтичного салату натріть яблука або наріжте їх невеликими шматочками. Також наріжте огірки.
- Відваріть курячу грудку. Довільно наріжте м’ясо.
- Розріжте маслини надвоє.
- Змішайте всі продукти. Заправте йогуртом, сіллю і меленим перцем.
Фітнес-салат з курячою грудкою

Інгредієнти:
- 300 г курячої грудки
- 1 огірок
- 1 помідор
- 1 болгарський перець
- 2-3 ст. л. консервованої кукурудзи
- 1 ст. л. йогурту
- 0,5 пуч. кропу
- Сіль, перець за смаком
Приготування
- Наріжте огірки соломкою. Також дрібно наріжте помідор і перець.
- Відваріть філе, порвіть на волокна або наріжте.
- Змішайте всі інгредієнти. Заправте дієтичний салат з курячою грудкою йогуртом, перцем і сіллю.
Салат з яблуком і капустою

Інгредієнти:
- 1 яблуко
- 300 г капусти
- 100 г консервованої кукурудзи
- 1 морква
- 1 ст. л. лимонного соку
- Сіль, перець за смаком
Приготування
- Очистіть яблуко, виріжте серцевину і натріть або наріжте.
- Нашинкуйте капусту. Наріжте моркву. Змішайте з консервованою кукурудзою і яблуком.
- Заправте смачний легкий салат на вечерю перцем, сіллю і соком лимона.
Салат з кальмарами

Інгредієнти:
- 1 кг кальмарів
- 6 яєць
- 200 г консервованих ананасів
- 150 г консервованої кукурудзи
- 0,5 лимона
Приготування
- Окремо відваріть кальмари і яйця. І перший, і другий продукт потрібно очистити і нарізати соломкою.
- Наріжте консервовані ананаси невеликими шматочками.
- Змішайте всі продукти в глибокій ємності і заправте лимонним соком.
Салат з кальмарами і сиром

Інгредієнти:
- 300 г кальмарів
- 2 помідори
- 200 г твердого сиру
- 1 зуб. часнику
- йогурт за смаком
Приготування
- Відваріть кальмари, очистіть, наріжте соломкою.
- Соломкою також наріжте помідори. Пропустіть часник через прес. Натріть сир.
- Змішайте все і заправте йогуртом.
Салат із сьомгою

Інгредієнти:
- 150 г листя салату
- 1 помідор
- 1 огірок
- 250 г філе сьомги
- 20 г діжонскої гірчиці
- 20 г меду
- 20 г соєвого соусу
- Оливкова олія за смаком
- Сіль, перець за смаком
Приготування
- Порвіть листя салату, наріжте огірок і помідор. Змішайте в глибокій мисці.
- Змішайте соєвий соус, гірчицю і мед. Якщо треба, додайте в суміш сіль.
- Наріжте філе сьомги шматочками. Обсмажте в невеликій кількості оливкової олії. Перекладіть шматочки риби в ємність з помідорами і огірками.
- Заправте все медово-гірчичним соусом. Додайте перець.