fbpx

9 рецептів смачних, низькокалорійних салатів на кожен день

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (4 голосів, оцінка: 4,25 із 5)
Loading...
9 рецептів смачних, низькокалорійних салатів на кожен день
9 рецептів смачних, низькокалорійних салатів на кожен день

1. Салат з куркою, квасолею і сиром

Калорійність на 100г: 107Ккал

Б / Ж / У – 10.55 / 2.45 / 10.41

Складові:

– Відварене куряче філе – 300г

– Квасоля (відварна або консервована) – 200г

– Сир (твердий) – 150г

– Кукурудза (консервована) – 400г

– Мариновані огірки – 3-4 шт.

– Чорний хліб – 3 скибочки

– Часник – 1 зубчик

– Сіль, натуральний йогурт, пучок петрушки

Приготування:

Часник очистити, натерти на дрібній тертці або пропустити через прес.

Скибочки чорного хліба натерти сіллю і часником, нарізати кубиками і підсушити на сковороді без масла.

Куряче філе нарізати невеликими шматочками.

Мариновані огірки нарізати кубиками.

З кукурудзи злити рідину.

Сир нарізати тонкими брусочками або соломкою.

Петрушку вимити, обсушити, відрізати довгі стебла, зелень петрушки дрібно нарізати.

У салатник змішати куряче філе, квасолю, сир, кукурудзу, мариновані огірки, петрушку і часникові сухарики з чорного хліба, додати йогурт, салат ще раз перемішати.

2. Салат «Дамський каприз»

Калорійність на 100г: 85Ккал

Б / Ж / У – 11.84 / 3.07 / 2.71

Складові:

– Куряча грудка – 300 г

– Солодкий перець – 1 шт.

– Ананас консервований – 100г

– Печериці смажені – 200г

– Яйця – 2 шт.

– Сметана нежирна (10%) – 50г

– Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

Відварити куряче філе і яйця. Порізати філе невеликими кубиками. Яйця, перець, ананаси порізати кубиками.

Печериці злегка підсмажити до золотистого кольору. Всі інгредієнти перемішати і заправити сметаною.

3. Низькокалорійна «Мімоза» з тунцем

Калорійність на 100г: 66Ккал

Б / Ж / У – 5.72 / 1.87 / 6.25

Складові:

– Тунець у власному соку – 1 банка

– Яйце – 3 шт.

– Морква – 4 шт.

– Цибуля ріпчаста – 50 г

– Яблуко – 500 г

– Сіль – за смаком

Приготування:

Першим шаром викладаємо натерте яблуко. Наступний шар – консервований тунець. Зливаємо воду, подрібнюємо рибне філе виделкою і викладаємо. Далі – дрібно нарізану цибулю. Потім викладаємо натерті білки, далі шар свіжої моркви. Прикрашаємо салат традиційним способом – натертими на дрібній тертці жовтками.

4. Салат з курячої грудки і грейпфрута

Калорійність на 100г: 99ккал

Б / Ж / У – 8.07 / 5.58 / 4.43

Складові:

– Грейпфрут – 1 шт. (400 г)

– Куряча грудка – 150 г

– Салат листовий – 100 г

– Оливкова олія – ​​1 ст. л. (10 г)

– Горіхи кеш’ю – 30 г

– Пармезан (або інший твердий сир) – 50 г

– Сіль – ¼ ч. л.

Приготування:

Обсмажте куряче філе і наріжте його (краще без масла на антипригарній сковороді). Грейпфрут очистіть від шкірки і розберіть на часточки, очистіть від плівок. Нарвіть листя салату, а сир наріжте тонкими пластинами. Змішайте курку, салат, грейпфрут, сир і горіхи кеш’ю, додйате оливкове масло і сіль. Салат готовий!

5. Салат з грибами, яйцями і кукурудзою

Калорійність на 100г: 75Ккал

Б / Ж / У – 4.32 / 3.1 / 7.85

Складові:

– Печериці – 300 г

– Цибуля – 1 шт.

– Морква – 2-3 шт.

– Кукурудза консервована – 1 банка

– Яйця – 2 шт.

– Натуральний йогурт – за смаком

– Оливкова олія (для смаження)

Приготування:

Гриби помийте, наріжте і обсмажте на оливковій олії. Відкиньте на серветку, щоб забрати зайвий жир.

Цибулю і моркву подрібніть і також обсмажте на оливковій олії до золотистого кольору.

Відваріть і остудіть яйця.

Додайте в салатницю гриби, моркву з цибулею, кукурудзу (без сиропу) і подрібнені відварені яйця.

Заправте салат йогуртом. За смаком, його можна трохи посолити. Готово!

6. Салат з пекінської капусти з овочами і грудкою

Калорійність на 100г: 51Ккал

Б / Ж / У – 6.66 / 0.89 / 3.95

Складові:

– 1 невеликий качан пекінської капусти,

– 1 куряча грудка,

– 2 свіжі огірки,

– 1 болгарський перець,

– 1 банка консервованої кукурудзи,

– зелень, сіль за смаком

– сметана 10%

Приготування:

Всі овочі і зелень вимити.

Пекінську капусту тонко нашаткувати, викласти в салатник.

Відварену грудку порізати, додати до капусти.

Перець порізати соломкою, огірки порізати невеликими скибочками, додати в салатник.

З кукурудзи злити рідину, викласти в салатник. Зелень дрібно порізати і додати до решти інгредієнтів. 
Трохи посолити і заправити сметаною, перемішати.

7. Салат з куркою, шинкою і сметаною

Калорійність на 100г: 100ккал

Б / Ж / У – 10.09 / 6.04 / 1.5

Складові:

– Куряча грудка – ½ шт

– Яйце куряче – 2 шт

– Помідори – 2 шт

– Шинка – 150 г

– Сир – 50 г

– Зелень – 20 г

– Сметана – 4 ст.л

– Огірки мариновані – 4 шт

– Сіль – за смаком

Приготування:

Ріжемо кубиками відварену курячу грудку. Соломкою ріжемо шинку. Ріжемо кубиками помідори, яйця та мариновані огірки. Натерти сир на дрібній тертці. Дрібно ріжемо зелень Заправляємо салат сметаною з сіллю. Перемішуємо.

8. Легкий листковий салат

Калорійність на 100г: 99ккал

Б / Ж / У – 15.57 / 3.56 / 1.27

Подавайте в прозорих склянках

Складові:

На 1 порцію:

– 1 тертий огірок

– Шматочок відвареної курячої грудки

– 1 помідор, очищений від шкірки

– 2 яйця (шар білка, шар жовтка з зеленню)

– 1 ч. л. оливкової олії

– 1 ст. л. лимонного соку

Приготування:

Все подрібнюємо і викладаємо шарами.

Лимонним соком та олієї змастити шар огірка та помідора.

9. Сирний салат з крабовими паличками

Калорійність на 100г: 77Ккал

Б / Ж / У – 8.47 / 2.83 / 4.65

Складові:

– Сир домашній – 300 г

– Крабові палички (натуральні) – 150 г

– Яйце – 1 шт

– Свіжі помідори – 1 шт

– Йогурт – 2 ст л

– Зелень – 100 г

Приготування:

Помідори і зелень промити. Нарізати дрібними кубиками варене яйце, помідори, крабові палички, додати сир. Ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком. Заправити йогуртом і посипати рубаною зеленню.

За матеріалами

Be the first to comment

Напишіть відгук