Баклажан: корисні властивості та рецепти

Корисні властивості баклажана:

Баклажан містить багато корисного для серця: калій, вітаміни РР, групи В, С, каротин, кальцій, фосфор, натрій, магній, мідь, залізо.

Користь баклажана помітна в профілактиці атеросклерозу, інших хвороб серця, судин, тому їх настійно рекомендують вживати літнім людям.

Завдяки тому, що баклажани смачні і низькокалорійні, легко перетравлюються, їх включають до складу лікувальних дієт і дієт для схуднення.

Помічено, що вітаміну С, що міститься в баклажанах, вистачає для ефективної профілактики простудних захворювань, а вітаміни В благотворно позначаються на нервовій системі. Позбавлення від поганого настрою і безсоння при регулярному вживанні цих овочів – ось ще один доказ користі баклажанів.

Знаходяться в плодах марганець і цинк допомагають поліпшити стан після інсульту, їх можна їсти при цукровому діабеті. Завдяки залозу овоч допомагає боротися зі зниженим гемоглобіном, тому його рекомендують вагітним жінкам і хворим недокрів’ям.

Відзначено і регенеруючі властивості баклажана – він допомагає швидко позбутися від ранок на шкірі.

Враховуючи корисні властивості баклажана, низький вміст вуглеводів і невисоку калорійність (всього 28ккал), можна практикувати дієту, засновану на вживанні цього овочу. Триває дієта не більше двох тижнів, за весь період можна прибрати 6-8кг. На сніданок рекомендується готувати салат з варених баклажанів та помідорів, на обід – суп з моркви, пастернаку, баклажанів, перцю болгарського та цибулі, а на вечерю – тушковане рагу з баклажанів, помідорів, моркви, зелені, цибулі.

Рецепти з баклажанів:

Баклажани, фаршировані м’ясом та овочами, рецепт

Топ-8 страв із баклажанів: найкращі рецепти

Консервовані баклажани з перцем в помідоровому соусі, рецепт