fbpx

Чаювання в стилі мінімалізму: 5 вишуканих десертів всього з 3 інгредієнтів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (4 голосів, оцінка: 4,50 із 5)
Loading...
Чаювання в стилі мінімалізму: 5 вишуканих десертів всього з 3 інгредієнтів
Чаювання в стилі мінімалізму: 5 вишуканих десертів всього з 3 інгредієнтів

Спеціально для тих, хто не хоче довго проводити час біля плити, ми підібрали 5 відмінних десертів, які готуються просто, швидко і всього з трьох інгредієнтів. Приємного чаювання! 😉

Чаювання в стилі мінімалізму: 5 вишуканих десертів всього з 3 інгредієнтів
Чаювання в стилі мінімалізму: 5 вишуканих десертів всього з 3 інгредієнтів

Кокосові цукерки

Відмінна альтернатива батончикам “Баунті” – райський десерт з ніжною кокосовою начинкою.

Складові:

  • кокосова стружка – 400 г
  • згущене молоко – 400 г
  • ванілін – на кінчику ножа.

Змішати стружку, згущене молоко і ванілін до однорідного стану.

Духовку нагріти до 170 градусів. З суміші сформувати кульки і викласти на деко, застелене пергаментом. Відправити в духовку на десять хвилин.

Кокосові цукерки
Кокосові цукерки

Шоколадно-горіховий мус

Дивовижно ніжний десерт підкорює простотою приготування і гладким, шовковистим смаком з ноткою лісових горіхів.

Складові:

  • фундук – 80 г
  • гіркий шоколад – 260 г
  • вода – 240 мл.

Горіхи обсмажити на сухій сковороді і дрібно порубати.

Шоколад поламати на шматки і розтопити в мисці на плиті. Зробити крижану баню: в окрему ємність налити води і насипати колотий лід. Помістити туди миску з розтопленим шоколадом і енергійно збивати 5-7 хвилин до появи стійких піків.

Готовий крем викласти в креманки і посипати рубаним фундуком.

Шоколадно-горіховий мус
Шоколадно-горіховий мус

Фісташкова халва

Чудова східні ласощі з пікантним смаком і тонким ароматом фісташок.

Складові:

  • очищені фісташки – 1,5 ст.
  • цукор – 0,5 ст.
  • вершкове масло – 5 ст. л.

Фісташки замочити в окропі на півгодини. Злити рідину, подрібнити горіхи в блендері до однорідної маси. Додати цукор і все добре перемішати.

На сковороді розтопити масло і викласти фісташкову масу. Обсмажувати на повільному вогні, постійно помішуючи, протягом 15 хвилин – паста повинна уваритися і загуснути.

Готову халву викласти у змащену маслом форму, охолодити в холодильнику і розрізати на шматочки. Скибочки халви можна вмочити в гарячий шоколад, обваляти в кунжуті, кокосовій стружці.

Фісташкова халва
Фісташкова халва

Вівсяне фітнес-печиво

Смачне і корисне печиво готується без грама цукру. Ідеальний десерт для тих, хто стежить за фігурою.

Складові:

  • вівсяні пластівці – 1 ст.
  • 2 стиглих банана
  • жменя родзинок.

Духовку нагріти до 180 градусів.

Ізюм вимити і просушити. Вівсяні пластівці подрібнити в блендері в борошно. Банани розім’яти в мисці виделкою.

У бананову масу додати вівсянку і родзинки і ретельно все перемішати. На деко, застелене пекарським папером, ложкою викласти печиво. Запікати в духовці 15 хвилин до золотистого кольору.

Бананово-кокосові оладки

Смачні ніжні оладки з бананів і кокосової стружки – те, що потрібно, щоб підняти вам настрій в холодний зимовий вечір.

Складові:

  • стиглі банани – 3 шт.
  • кокосова стружка – 100 г
  • яйце куряче – 1 шт.

Кокосову стружку висипати в блендер і подрібнити в муку. Додати яйце і очищені банани і все ретельно збити.

Сковороду змастити маслом, розігріти і обсмажити оладки – по 2-3 хвилини з кожного боку. Подавати з йогуртом або збитими вершками.

Бананово-кокосові оладки
Бананово-кокосові оладки