Дивовижний торт “Прага” по-домашньому: класичний рецепт

Дивовижний торт "Прага" по-домашньому: класичний рецепт
Дивовижний торт "Прага" по-домашньому: класичний рецепт

Інгредієнти для бісквіта:

  • курячі яйця – 2 шт.
  • склянка цукру
  • сода – 0,5 ч. л
  • борошно – 1,5 склянки
  • какао – 3 ст. л
  • сметана – 250 г
  • згущене молоко – пів банки

Для крему:

  • вершкове масло – 100 г
  • згущене молоко – друга половина банки
  • какао – 1 ч. л.

Для помадки:

  • сметана 4-5 ст. л.
  • цукор – 3-4 ст. л.
  • какао – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Спочатку готуємо бісквіт:
  1. Відокремте білки від жовтків. Білки збийте із цукром.
  2. У сметану додайте соду.
  3. До білків додайте сметану і жовтки, какао і згущене молоко, просіяне борошно. Замісіть тісто.
  4. Візьміть форму з роз’ємним кільцем. Застеліть дно пергаментом, змастіть маслом і викладіть рівномірно тісто.
  5. Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах.
  6. Після того як бісквіт охолоне, потрібно розрізати його на 3-4 частини.
  • Крем готується дуже легко: з’єднайте всі потрібні інгредієнти.
  • Для того, щоб приготувати помадку, змішайте сметану, цукор і какао. Потім поставте на маленький вогонь. Варіть 3-5 хвилин помішуючи.

Коли все готово сформуйте торт «Празький»: між коржами покладіть крем, зверху полийте помадкою. Прибираємо в холодильник мінімум на дві години, щоб тортик застиг і добре просочився.

Дивовижний торт "Прага" по-домашньому: класичний рецепт
Дивовижний торт “Прага” по-домашньому: класичний рецепт