Фарширований перець: 6 найсмачніших рецептів

Фарширований перець: 6 найсмачніших рецептів (рецепти)

Для приготування використовують болгарські перці. Начинка для фаршированого перцю може бути різноманітною: його фарширують рисом і м’ясом, сиром, різними крупами, та навіть рибою. Залежно від начинки буде різним час приготування: як правило, для перців з м’ясним фаршем досить 40-60 хв, а для перців з овочевої, фруктової та круп’яної начинки – 30-40 хв.



Підбірка смачних рецептів фаршированого перцю:

Класичний рецепт фаршированого перцю з рисом та фаршем:

Інгредієнти:

  • 600 г м’ясного фаршу,
  • 2 цибулини,
  • 1 морква,
  • 1 яйце
  • 1 склянка рису,
  • 3 ст.л. томатної пасти або кетчупу,
  • болгарський перець,
  • рослинна олія,
  • зелень,
  • лавровий лист,
  • спеції, сіль.

Рецепт приготування:

Перець промити, по колу акуратно вирізати плодоніжку, видалити насіння. На крупній тертці потерти моркву, дрібно нарізати цибулю і разом обсмажити їх на олії. Відварити рис до напівготовності і відкинути на друшляк. У м’ясний фарш вбити яйце, додати цибулю з морквою, рис, поперчити і посолити, перемішати, додавши спеції за смаком, нафарширувати перці. Взяти каструлю, на дно налити трохи олії, покласти лавровий лист, перець-горошок, вертикально поставити перці отворами вгору, налити окріп – стільки щоб вони майже покривав перці, довести до кипіння, покласти томат-пасту, приправити спеціями бульйон за смаком, підсолити, накрити кришкою і тушкувати 40 хв. Перед подачею посипати зеленню.

Перець в мультиварці, фарширований м’ясом курки

Інгредієнти:

Начинка

  • перці солодкі, скільки вмістить чаша
  • рис – 1 ст.
  • куряче м’ясо, 300-400 г
  • морква, 1-2 шт
  • цибуля, 1-2 шт

Соус

  • 1 цибулина
  • 1 солодкий перець
  • вода, 2-3 ст
  • паста томатна, 3 ст л
  • часник 1-2 зубчики
  • сіль
  • перець чорний мелений
  • спеції

1. Готуємо фарш. Тремо моркву і цибулю, м’ясо нарізаємо дрібно. Складаємо все в миску, додаємо трохи масла. Включаємо на 40 хвилин режим «Випічка». Готувати треба під кришкою, тільки зрідка помішувати.

2. Окремо варимо рис, зливаємо воду. З’єднуємо його з курячим м’ясом в чаші, солимо і перчимо.

3. Готуємо соус. Часник подрібнюємо, змішуємо з розмішаною в воді томатною пастою. Також дрібно ріжемо цибулю і 1 перчик солодкий. Все змішуємо, заправляємо сіллю і спеціями.

4. Готовим фаршем начиняємо перці. Укладаємо їх у чашу, заливаємо соусом. У режимі «Гасіння» витримуємо 60-80 хвилин.

Перець, фарширований сиром

Інгредієнти:

  • 500 гр. болгарського перцю
  • 500 гр. сиру
  • 6-7 зубчиків часнику
  • 4 ст. ложки вершкового масла
  • 1 ст. л. гірчиці
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування такої страви, як перець фарширований сиром, необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. Сир перетерти через сито або пропустити через м’ясорубку. Додати часник, перець, сіль і гірчицю. Отриману масу ретельно збити за допомогою міксера або блендера. Перці заправити сирною масою і поставити в холодильник на 1 годину. Перед подачею до столу порізати перець і прикрасити гілочками зелені.

Перець, фарширований сиром
Перець, фарширований сиром

Перець, фарширований грибами і рисом

 

Інгредієнти:

  • 1 кг. болгарського перцю
  • 1 склянку рису
  • 250 г грибів (печериць, лісових)
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 морква
  • 1 літр томатного соку
  • 3 ст. ложки вершкового масла
  • 4 помідори
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування такої страви, як перець фарширований грибами і рисом, необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. Рис відварити. Помідори нарізати невеликими шматочками. Часник дрібно порізати. На сковороді обсмажити ріпчасту цибулю, до нього додати потерту на дрібній тертці моркву, підсмажені подрібнені гриби, потім рис, помідори і часник. Поперчити і посолити. Зняти з вогню і остудити. Отриманою начинкою наповнити болгарські перці. Перці щільно укласти в каструлю. Залити підсоленою водою або томатним соком. Тушкувати на слабкому вогні протягом півгодини. Замість томатного соку для заправки, можна використовувати сметану. Таким чином, вийде смачний перець в сметанному соусі.

Перець, фарширований грибами і рисом
Перець, фарширований грибами і рисом

Рецепт перцю, фаршированого яйцем та бринзою

Інгредієнти:

  • 100-150 г бринзи,
  • 30 г вершкового масла,
  • 4-5 солодких перців,
  • 1 яйце,
  • червоний мелений перець

Рецепт приготування:

З боку плодоніжок підрізати стручки перцю, не зрізуючи їх до кінця, відігнути, прибрати насіння, промити перці всередині. Виделкою бринзу розім’яти, перемішати з сирими яйцями, додавши червоний перець, нафарширувати перці, прикрити кришечками – так начинка не буде випадати. З усіх боків обсмажити перець на сковороді з вершковим маслом, потім в духовці, довести до готовності, подавати гарячими.

Рецепт перцю, фаршированого яйцем та бринзою
Рецепт перцю, фаршированого яйцем та бринзою

Перець, фарширований рисом з морквою та сливами

Інгредієнти:

  • солодкі перці 2-3 шт.
  • морква, 1 шт
  • рис, 100 г
  • сливи, 3 шт
  • часник, 3 зубчики
  • пастернак, 1 корінець
  • перець мелений
  • цукор
  • сіль

Соус

  • соус томатний, 2 ст л
  • овочевий бульйон, ½ л

1. Пастернак і моркву тремо на тертці, цибулю нарізаємо дрібно. Все це разом обсмажуємо на олії.

2. Рис варимо у підсоленій воді. З’єднуємо з смаженими овочами, перчимо за смаком.

3. Перець миємо, чистимо, розрізаємо вздовж. Половинки заливаємо киплячою водою і так залишаємо остигати. Воду зливаємо.

4. Наповнюємо перцеві половинки рисом з овочами, зверху на начинку викладаємо нарізані сливи. Складаємо перчики у форму для запікання.

5. Змішавши томатний соус з бульйоном, заливаємо у форму і ставимо в духовку. Запікаємо при 180°С 15 хвилин.Перець, фарширований рисом з морквою та сливами