Кабачкові оладки: в тісто додаю багато зелені та вершковий сир. Збережіть рецепт!

Оладки з кабачків – найніжніше і легке блюдо з цього чудового літнього овоча. М’які млинчики, схожі на деруни , прийдуть до смаку навіть тим, хто байдуже ставиться до овочевих закусок. 

Кабачкові оладки по-турецьки відрізняються тим, що в тісто додають багато зелені і вершковий сир: підійде фета, адигейський або бринза. Кабачки використовуйте молоді, можна цукіні – блюдо отримає більш апетитний колір.

Інгредієнти:

  • кабачок – 800 г
  • цибуля – 2 шт.
  • яйце – 2 шт.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • борошно – 0, 5 скл.
  • сир (вершковий, бринза, фета) – 200 г
  • петрушка, кріп – пучок
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Кабачки натріть на крупній тертці, посоліть і залиште на 20 хвилин, поки не пустять сік. Потім відіжміть.
  2. Додайте терту цибулю та нарізану зелень.
  3. Яйця збийте і додайте до маси.
  4. Розкришіть сир, додайте до суміші, всипте борошно з розпушувачем. Всі інгредієнти добре перемішайте.
  5. Сковороду нагрійте, влийте олію. Обсмажуйте оладки з двох сторін по 3 хвилини.
  6. Готові оладки викладайте на серветку, щоб прибрати зайву олію. 
  7. Подавайте зі сметанним соусом:

20 ідеальних соусів, і ти забудеш про кетчуп і майонез