fbpx

М’ясо для нарізки і бутербродів — ароматне, соковите і добре ріжеться.

М'ясо для нарізки і бутербродів — ароматне, соковите і добре ріжеться.
М'ясо для нарізки і бутербродів — ароматне, соковите і добре ріжеться.

Покроковий рецепт приготування м’яса на бутерброди, замість ковбаси! Виходить ароматне, соковите, і добре ріжеться.

Спеції для маринаду можна підбирати під свій смак. Розрахунок маринаду: на 1 кг м’яса або птиці – 1 літр маринаду. Маринувати потрібно 1-3 доби. Якщо м’ясо повністю не покривається маринадом, то його треба перевертати кожні 10-12 годин, щоб маринад розподілився рівномірно. За 15-20 хвилин до закінчення приготування, розкрити фольгу і підрум’янити м’ясо.

Інгредієнти:

  • М’ясо (свинина полядвиця) – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Коріандр мелений – 5 г
  • Імбир – 5 г
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гвоздика – 4-5 шт.
  • Сіль – 22 г
  • Цукор – 22 г
  • Часник – 1-3 зубчики

Суміш для запікання:

  • Рослинна олія – ​​30 г
  • Паприка солодка – 7 г
  • Коріандр мелений – 3-5 г
  • Часник – 1-3 зубчики

Приготування м’яса:

  1. Воду і спеції з’єднати і довести до кипіння.
  2. Додати сіль, цукор проварити до розчинення, на завершення додати нарізаний часник.
  3. Зняти з вогню і повністю остудити.
  4. Залити м’ясо, щоб воно було повністю покрито маринадом. Відправити в холодильник на 1-3 доби.
  5. М’ясо викласти на решітку, щоб воно обсохнуло протягом 30 хвилин.
  6. Зробити суміш для запікання і натерти м’ясо з усіх боків. Загорнути у фольгу, помістити в форму.
  7. Запікати в розігрітій до 180 ° С духовці на середньому рівні без конвекції від 70 до 90 хвилин.
  8. М’ясо остудити, злити сік, який можна використовувати для перших страв, а м’ясо відправити в холодильник, мінімум на 2 години, щоб воно добре застигло для тонкої нарізки.

Зверніть увагу: час випікання може відрізнятися від заявленого, орієнтуйтеся на свою духовку.