
Покроковий рецепт приготування м’яса на бутерброди, замість ковбаси! Виходить ароматне, соковите, і добре ріжеться.
Спеції для маринаду можна підбирати під свій смак. Розрахунок маринаду: на 1 кг м’яса або птиці – 1 літр маринаду. Маринувати потрібно 1-3 доби. Якщо м’ясо повністю не покривається маринадом, то його треба перевертати кожні 10-12 годин, щоб маринад розподілився рівномірно. За 15-20 хвилин до закінчення приготування, розкрити фольгу і підрум’янити м’ясо.
Інгредієнти:
- М’ясо (свинина полядвиця) – 1 кг
- Вода – 1 л
- Коріандр мелений – 5 г
- Імбир – 5 г
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 4-5 шт.
- Сіль – 22 г
- Цукор – 22 г
- Часник – 1-3 зубчики
Суміш для запікання:
- Рослинна олія – 30 г
- Паприка солодка – 7 г
- Коріандр мелений – 3-5 г
- Часник – 1-3 зубчики
Приготування м’яса:
- Воду і спеції з’єднати і довести до кипіння.
- Додати сіль, цукор проварити до розчинення, на завершення додати нарізаний часник.
- Зняти з вогню і повністю остудити.
- Залити м’ясо, щоб воно було повністю покрито маринадом. Відправити в холодильник на 1-3 доби.
- М’ясо викласти на решітку, щоб воно обсохнуло протягом 30 хвилин.
- Зробити суміш для запікання і натерти м’ясо з усіх боків. Загорнути у фольгу, помістити в форму.
- Запікати в розігрітій до 180 ° С духовці на середньому рівні без конвекції від 70 до 90 хвилин.
- М’ясо остудити, злити сік, який можна використовувати для перших страв, а м’ясо відправити в холодильник, мінімум на 2 години, щоб воно добре застигло для тонкої нарізки.
Зверніть увагу: час випікання може відрізнятися від заявленого, орієнтуйтеся на свою духовку.