
Смачна і гарна м’ясна страва для святкового столу.
Такий спосіб приготування м’яса дуже зручний. Крім того, що страва виглядає красиво, так її ще й легко розділити між гостями. А рецепт приготування м’яса у вигляді гармошки в духовці простий, часу на підготовку у вас піде небагато. М’ясо можна попередньо замаринувати в вашому улюбленому маринаді і воно стане ще смачніше.
Інгредієнти:
- м’ясо м’якоть (свинина / яловичина) – 1 кг (+ -);
- помідор- 2 шт.;
- сир твердий- 200 г;
- часник-3 зубчика.
Маринад:
- лимонний сік – 1 ст. л.;
- соєвий соус – 2-3 ст. л.;
- гірчиця – 1 ст.л.;
- олія – 2 ст. л.;
- сіль, перець
Читайте також: Домашня полядвиця з пряними травами та часником. Рецепт приготування в духовці
Рецепт приготування м’яса «Гармошка» в духовці
- Вибрати рівний, щільний шматок м’яса (як на буженину).
- На м’ясі зробити поперечні надрізи шириною 1,5 см, не дорізаючи до кінця.
- Змішати компоненти для маринаду і змастити м’ясо з усіх боків і в надрізах, за смаком посолити, поперчити.
М’ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото - Залишити м’ясо маринуватися на кілька годин.
- Нарізати скибочками сир і кільцями помідори, подрібнити часник.
- У кожен надріз вкласти сир, помідор і часник. За бажанням, додайте скибочки грибів.
М’ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото - М’ясо загорнути у фольгу, викласти на деко і помістити в розігріту духовку до 180-200 º і випікати до готовності 60 хвилин.
М’ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото - Щоб м’ясо зарум’янилося, після закінчення часу готування відкриваємо фольгу і ставимо м’ясо в духовку ще хвилин на 10-15.
- Готове м’ясо викласти на блюдо і прикрасити зеленню.
-
Приємного апетиту! 😉
М’ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото