Мариновані кабачки з медом
Інгредієнти:
- кабачки молоді – 5 кг;
- мед рідкий – 10 столових ложок (по 2 ложки на кілограм);
- олія – 2,5 склянки;
- часник – 5 зубчиків;
- сіль, перець – за смаком;
- лимон – 1 штука.
Приготування:
- Почистіть овочі. Якщо вони трохи переспіли, то їх потрібно очистити від насіння. Помийте, наріжте тонкими кружальцями і покладіть у велику миску, посоліть. Вони повинні якийсь час полежати і дати сік.
- Якщо хочете, можете додати зелень, але врахуйте, що в консервованому стані вона втратить смак і аромат. Якщо ви все ж вирішили це зробити, то візьміть по одному пучку кінзи, кропу і петрушки і дрібно поріжте. Додайте дрібно порубаний часник. Влийте соняшникову олію і сік одного лимона.
- Розтопіть мед, якщо він занадто густий, то розбавте його теплою водою, після чого змішайте із зеленню і іншими інгредієнтами. Маринад готовий. Кладемо в нього кабачки і ретельно перемішуємо. Ставимо в холодильник на 3-4 години. Зберігається така закуска місяць без жодного збитку для смакових якостей.
- А якщо ви хочете зберігати закуску більш тривалий час, то приготовлену суміш потрібно прокип’ятити протягом 15 хвилин і розкласти в стерилізовані банки, після чого закатати або закрити щільними капроновими кришками.
Мариновані кабачки з часником і кропом
Інгредієнти:
- кабачки – 2 кг;
- кріп – 2 пучка;
- олія рафінована, цукор і оцет 9% – по 1 склянці;
- сіль – 2 ст. ложки;
- часник – 2-3 головки.
Приготування:
- Кабачки нарізають, змішують з кропом і часником, додають всі складові маринаду.
- Через 2 години маринування розкладають масу по банках, витримують в ємності з окропом 20-30 хвилин, закупорюють.
Мариновані кабачки – рецепт приготування
Інгредієнти:
На 1 л банки:
- Кабачки молоді – 500 г
- Кріп – 1 шт.
- Хрін – 1 лист (невеликий)
- Часник – 1 зуб.
- Листя вишні – 1-2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець горошком – 3-5 шт.
Маринад ( на 1 л води):
- Цукор 40 г
- Сіль 30 г
- Оцет 50 мл
Рецепт приготування маринованих кабачків
- Літрові банки добре помийте. Простерилізуйте банки та металеві кришки.
- На дно банки покласти кріп, хрін, часник, лавровий лист, листок вишні, перець горошком.
- Кабачки помити, нарізати кружечками.
- Щільно укласти кабачки в банки та залийте кип’ятком і дайте постояти 15 хвилин, накрити кришками.
- Воду злити у каструлю, закип’ятити і знову залити кабачки на 15 хвилин.
- Зливаємо воду у каструлю, додаємо сіль, цукор, оцет, доводимо до кипіння і заливаємо маринадом кабачки.
- Закручуємо банки кришками, перевертаємо кришками донизу. Мариновані кабачки накрити ковдрою, залишити до повного охолодження.