Мариновані печериці нашвидкуруч — виходять ароматними і дуже смачними

Мариновані печериці нашвидкуруч — простий рецепт
Мариновані печериці нашвидкуруч — простий рецепт

Чудова холодна закуска на всі випадки життя – і до картоплі, і до м’ясних чи рибних страв. А як гарно виглядають маленькі печерички на святковому столі – будь-який грибний салат прикрасять! За цим швидким рецептом грибочки виходять ароматними і набагато смачнішими, ніж куповані. Спробуйте – вам сподобається.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ МАРИНОВАНИХ ПЕЧЕРИЦЬ

  • 500 г печериць (бажано маленьких)

  • 50–100 г рафінованої олії

  • 25 г 9%-го оцту

  • 2 зубці часнику

  • 2 лаврові листки

  • кілька горошин духмяного перцю

  • 1 столова ложка насіння гірчиці

  • 1 ч. ложка без чубка солі

  • ½ ч. ложки цукру

  • можна додати 2 бутони гвоздики

ЯК ПРИГОТУВАТИ ПЕЧЕРИЦІ МАРИНОВАНІ НАШВИДКУРУЧ

  1. Гриби добре помити і повністю обсушити. Великі гриби розрізати на 2–4 частини.
  2. У каструлю налити олію, оцет, додати подрібнений часник, сіль, цукор, лавровий листок, духмяний перець, гірчицю, довести до кипіння.
  3. Як тільки маринад закипить, у каструлю викласти гриби, перемішати, накрити кришкою і на малому вогні варити 10 хв.
  4. Додатково воду не доливати (печериці пустять достатньо соку).
  5. Зварені печериці скуштувати, за потреби додати оцту, солі.
  6. Перемішати і повністю охолодити в маринаді. Охолоджені гриби подавати до столу.