
Чудова холодна закуска на всі випадки життя – і до картоплі, і до м’ясних чи рибних страв. А як гарно виглядають маленькі печерички на святковому столі – будь-який грибний салат прикрасять! За цим швидким рецептом грибочки виходять ароматними і набагато смачнішими, ніж куповані. Спробуйте – вам сподобається.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ МАРИНОВАНИХ ПЕЧЕРИЦЬ
-
500 г печериць (бажано маленьких)
-
50–100 г рафінованої олії
-
25 г 9%-го оцту
-
2 зубці часнику
-
2 лаврові листки
-
кілька горошин духмяного перцю
-
1 столова ложка насіння гірчиці
-
1 ч. ложка без чубка солі
-
½ ч. ложки цукру
-
можна додати 2 бутони гвоздики
ЯК ПРИГОТУВАТИ ПЕЧЕРИЦІ МАРИНОВАНІ НАШВИДКУРУЧ
- Гриби добре помити і повністю обсушити. Великі гриби розрізати на 2–4 частини.
- У каструлю налити олію, оцет, додати подрібнений часник, сіль, цукор, лавровий листок, духмяний перець, гірчицю, довести до кипіння.
- Як тільки маринад закипить, у каструлю викласти гриби, перемішати, накрити кришкою і на малому вогні варити 10 хв.
- Додатково воду не доливати (печериці пустять достатньо соку).
- Зварені печериці скуштувати, за потреби додати оцту, солі.
- Перемішати і повністю охолодити в маринаді. Охолоджені гриби подавати до столу.