Мій спосіб приготувати полуничне варення, щоб ягоди виходили цілими, як мармеладки. Вже багато років так роблю!

Мій спосіб приготувати полуничне варення, щоб ягоди виходили як мармеладки. Вже багато років так роблю!
Мій спосіб приготувати полуничне варення, щоб ягоди виходили як мармеладки. Вже багато років так роблю!

Щоб полуниця у варенні залишилася цілою, щільною, і була схожа на мармелад, її ні в якому разі не можна варити. А щоб сироп в моєму варенні вийшов густий, красивого, насиченого кольору, читайте дальше в матеріалі.

Для варення найкраще брати щільну полуницю невеликого розміру. Видаляємо у полуниці плодоніжки і добре миємо.

Готуємо сироп. Висипаємо в каструлю цукор, додаємо воду, лимонну кислоту і варимо, поки цукор не розчиниться. Замість лимонної кислоти можна використовувати сік лимона. Саме кислота не дозволить сиропу потемніти і стати каламутним.

Заливаємо полуницю цим сиропом і даємо повністю охолонути.

При цьому полуниця виділить свій сік і залишиться цілою і щільною.

Зливаємо сироп з полуниці і кип’ятимо його. Я зазвичай проварюю сироп хвилин 15, щоб випарювалася рідина.

Знову заливаємо сиропом полуницю і даємо повністю охолонути.

Таким чином, робимо це 3 – 4 рази. І кожен раз я проварюю сироп, щоб він ставав густішим.

В самому кінці (на п’ятий раз) ставимо полуничне варення на плиту і тільки доводимо його до кипіння. Розливаємо варення в чисті, стерилізовані банки і закриваємо їх.

Наше варення готове! Ягода в такому варенні залишається цілою, щільною, як мармелад. Таким чином я готую варення з вишні, абрикосів і навіть з яблук! 

Мій спосіб приготувати полуничне варення, щоб ягоди виходили як мармеладки. Вже багато років так роблю!
Мій спосіб приготувати полуничне варення, щоб ягоди виходили як мармеладки. Вже багато років так роблю!

За матеріалами