
Рукола дуже корисна для організму, тому багато хто пристосувався вирощувати її на своєму підвіконні. У цій зелені містяться вітаміни групи В, вітамін С, токоферол, магній, калій, кальцій, залізо, мідь, цинк, селен і багато іншого. Чому її обов’язково слід додати до свого раціону, читайте нижче.
Корисні властивості руколи
- Регулярне вживання цієї зелені нормалізує обмін речовин, покращує роботу травного тракту і зміцнює нервову систему. Завдяки цим властивостям ви будете відчувати себе краще і виглядати молодше.
- Вважається, що рукколу можна використовувати як профілактичний засіб проти онкозахворювань. Також вона зміцнює судини і знижує рівень холестерину в крові.
- Вагітним, щоб заповнити недолік мікроелементів, варто вживати цей продукт. А також рукколу їдять годуючі мами, щоб підвищити лактацію.
- З ранніх років додавайте цю зелень в салати дітям. Її вживання зміцнить імунітет і кісткову систему дитини.
- Гастроентерологи радять харчуватися руколою при лікуванні виразки шлунка і гастриту. Вона здатна захищати стінки шлунка і зміцнювати їх.
- Важлива інформація для тих, хто на дієті: в 100 грамах цієї зелені всього 25 ккал.
Важливо: Купуючи рукколу, зверніть увагу на розмір її листів. Чим менше лист, тим буде більше гіркоти. Салат з цією зеленню потрібно їсти відразу після приготування. Рукола добре поєднується з різними сирами і горіхами.
Ще більше про вплив руколи на організм:
Рецепти салатів з руколою:
Салати з руколою — 10 оригінальних рецептів в домашніх умовах