Пам’ятати все: три продукти для твердої пам’яті. Після 20 років важливо звернути увагу

Дбати потрібно не тільки про зовнішню красу, але й про головний орган нашого тіла — мозок.

Завдяки мозку ми здійснюємо щоденну діяльність без докладання зусиль. Ми вільно спілкуємося, гуляємо, дихаємо, харчуємося і навіть не задумуємося, скільки реакцій в організмі відбувається в цей час.

Насправді з проблемами з мозковою діяльністю можуть зіткнутися люди з 20 років. Дуже важливо підтримувати його функціонування, читаючи книги, вивчаючи щось напам’ять та робити вправи на поліпшення пам’яті, концентрації, координації і швидкість розумових процесів.

Як зберегти пам’ять:

Потрібно додати в раціон такі продукти:

Гарбузове насіння

Насіння гарбуза — відмінне джерело амінокислоти триптофану. Саме вона забезпечує вироблення організмом серотоніну, який просто необхідний для гарного настрою і здорового сну. До речі, в гарбузовому насінні досить цинку, щоб поліпшити пам’ять і знизити втомлюваність.

Петрушка

Апігенін у петрушці зміцнює нейронні зв’язки мозку, поліпшуючи нашу пам’ять і пильність. Мікроелементи з цієї зелені навіть використовують при лікуванні депресії, шизофренії, хвороби Альцгеймера і Паркінсона.

Бобові

Додайте більше бобових у власний раціон. Вони містять поживний білок та корисну для нашого організму клітковину, при цьому кількість жирів у них мінімальна. Вони допоможуть вам зберегти гостроту розуму й запобігти розвитку деменції. Особливо корисні какао-боби: їх радять вживати літнім людям, щоб уникнути розвитку склерозу.

Крім перерахованих вище, вживайте й інші продукти, які покращують пам’ять: зелені листові овочі, горіхи, ягоди, цільнозернові продукти, рибу, оливкову олію і зелений чай.

За матеріалами