fbpx

Печінковий рулет з начинкою — смачна закуска до святкового столу

Печінковий рулет з начинкою — смачна закуска до святкового столу
Печінковий рулет з начинкою — смачна закуска до святкового столу

Печінковий рулет з вершковим маслом – чудова закуска, яку гідно оцінять всі, хто любить страви з печінки. В принципі, в основі паштету може лежати як яловича, так і свинна або куряча печінка. Дивлячись, якій з них ви віддаєте перевагу. Що стосується начинки таких печінкових рулетів, то це можуть бути яйця, морква, сир, гриби, вершкове масло.

Інгредієнти:

  • яловича (індича, куряча) печінка – 700-800 г
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.,
  • морква – 2 шт.,
  • кріп – пучок,
  • часник – 3 зуб.,
  • вершкове масло – 250 -300 гр.,
  • сіль, перець – за смаком,
  • олія

Рецепт приготування:

  1. Яловичу печінку промийте під проточною водою. Наріжте її кубиками.
  2. Обсмажте на рослинній олії цибулю і моркву. За часом це займе приблизно 5 хвилин.
  3. У сковороду з тушкованими овочами викладіть шматочки печінки.
  4. Печінку посоліть, посипте чорним перцем (можна використовувати і інші спеції).
  5. Для приготування паштету тушкуйте печінку з цибулею не менше 15 хвилин. Сковороду з готовою смаженою печінкою зніміть з плити. Дайте їй злегка охолонути.
  6. Пропустіть її через м’ясорубку з дрібною сіточкою два рази. Можна шматочки печінки перебити в блендері. Вибирайте як вам зручніше. Миску з паштетом поставте в холодильник. Тим часом, поки він буде остигати, приготуйте начинку для печінкового рулету з маслом.
  7. Помийте і дрібно наріжте кріп. Завдяки кропу начинка в рулеті з печінки вийде не тільки ароматною, але і яскравою.
  8. Зубчики часнику очистіть. М’яке вершкове масло наріжте кубиками. Викладіть його в миску. Часник пропустіть через прес прямо в миску з маслом. Додайте подрібнений кріп.
  9. Начинку для печінкового рулету збийте міксером до однорідної маси.
  10. Тепер можна перейти до завершального, четвертого етапу приготування печінкового рулету з маслом. Стіл застеліть харчовою плівкою. Викладіть печінковий паштет у вигляді прямокутника розміром аркуша А4. Товщина шару паштету – близько 1 см.
  11. Столовою ложкою поверх паштету нанесіть вершкову начинку, відступаючи з боків по 1 см.
  12. Піднімаючи харчову плівку, згорніть рулет. Готовий печінковий рулет з маслом загорніть в плівку. Покладіть його в холодильник на 2 години.
  13. Розріжте на порційні шматочки та подавайте до столу !
Печінковий рулет з начинкою — смачна закуска до святкового столу
Печінковий рулет з начинкою — смачна закуска до святкового столу