І корисна, і смачна: 6 оригінальних рецептів приготування печінки

Печінка надзвичайно корисна для організму людини. Лише той факт, що у ній міститься залізо, яке необхідне для синтезу гемоглобіну, а отже кровотворення, робить цей продукт просто незамінним. Надто – людям, які страждають анемією. У складі печінки одночасно присутні білки, жири і вуглеводи. Зокрема, майже чверть печінки становить вода – більше 70%. Білка – близько 18%, а от жиру зовсім мало – всього 2-4%. Вміст корисних складових у печінці величезний – це і вітаміни груп A, D, E, K, С, В, а також мікро- та макроелементи магній, цинк, калій, кальцій, фосфор, тощо.

І корисна, і смачна: 6 оригінальних рецептів приготування печінки
І корисна, і смачна: 6 оригінальних рецептів приготування печінки

6 простих і надзвичайно смачних страв, які змусять вас полюбити печінку

У світовій кулінарії рецептів страв з печінки просто безліч, тому вибрати кращі з-поміж них направду важко. Однак є багато людей, зокрема діти, які навіть вигляду печінки не можуть терпіти. Тому, як варіант, для них потрібно готувати більш різноманітні та вишукані страви, у яких печінка сприймається значно краще, ніж, приміром просто смажена чи відварена.

ТЕПЛИЙ САЛАТ З КУРЯЧОЮ ПЕЧІНКОЮ

Картопляно-печінкова начинка для вареників