Полуничне варення БЕЗ ВАРІННЯ ягід. Готую вже не перший рік!

Полуничне варення БЕЗ ВАРІННЯ ягід. Готую вже не перший рік!
Полуничне варення БЕЗ ВАРІННЯ ягід. Готую вже не перший рік!

Полуниця у власному соку

Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг
  • цукор – 1 кг
  • вода – 200 г
  • лимонна кислота – 2 г

Процес приготування:

  1. В каструлі змішуємо цукор і воду, ставимо на плиту і даємо покипіти 13-15 хвилин, не більше. Вкінці додаємо лимонну кислоту.
  2. Полуницю миємо, відрізаємо плодоніжки.
  3. Заливаємо полуницю гарячим сиропом. Даємо постояти 15 хвилин, щоб полуниця пустила сік.
  4. Проціджуємо полуничний сироп назад в каструлю і варимо 10 хвилин.
  5. Знову заливаємо полуницю сиропом. Даємо постояти 20 хвилин.
  6. Проціджуємо сироп в каструлю і кип’ятимо 5 хвилин. Знімає пінку.
  7. Полуницю розкладаємо в стерилізовані банки (до половини) і заливаємо гарячим сиропом, закручуємо кришками. Перевертаємо банки і даємо остигнути.
Полуничне варення БЕЗ ВАРІННЯ ягід. Готую вже не перший рік!
Полуничне варення БЕЗ ВАРІННЯ ягід. Готую вже не перший рік!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!