
Сирний рулет з м’ясною начинкою – покроковий рецепт закуски на святковий стіл
Інгредієнти:
- яйця курячі – 4 шт.
- сметана -100 мл
- крупа манна – 1,5 ст.ложки
- сир твердий 150 г
- фарш – 450-500 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Для приготування сирного омлету: до злегка збитих яєць додати манну крупу, тертий на дрібній тертці твердий сир, сметану, добре перемішати (можна додати нарізану зелень), і залишити на хвилин 20-30, для набухання манки.
- Для начинки: м’ясо пропустити через м’ясорубку, цибулю притушити до золотистого кольору. Все перемішати, приправити за смаком сіллю і перцем.
- Деко застелити папером для випічки і змастити олією. Викласти яєчно-сирну масу на деко, розрівняти і випікати в розігрітій духовці при 180 градусах до готовності (трохи золотистого кольору) 10 хв.
РЕЦЕПТ: сирний рулет з фаршем – ідеальна нарізка на святковий стіл - На стіл постелити пергамент, готовий сирний омлет акуратно перевернути на нього і зняти папір.
- Розподілити фарш по всій поверхні готового омлету. Згорнути рулетом.
- Загорнути рулет в папір, по краях звернути так, щоб сік не витікав і знову випікати при температурі 180 градусів до готовності, приблизно 30 хвилин.
- Не варто відразу виймати рулет з паперу, краще дати постояти ще 10-15 хвилин, щоб він просочився усіма соками, що виділилися. Залишити на годину в холодильнику. Смачного! 😉

Фото та рецепт: Козак Тетяна