Салати на святковий стіл — 10 найбільш смачних рецептів

Салати на святковий стіл — 10 найбільш смачних рецептів
Салати на святковий стіл — 10 найбільш смачних рецептів

Рецепти простих та смачних салатів, які підійдуть на будь-яке святкове застілля, на день народження та кожен день. Знайди свій цікавий рецепт салату 😉

1. Салат “Ніч”

Інгредієнти:

  • Яйця варені – 5 шт.
  • грудка куряча копчена – 200 г
  • гриби мариновані – 200 г
  • сир 100-150 г
  • зелень для прикраси
  • майонез або сметана

Приготування:
Відокремити білки від жовтків. Окремо натерти. М’ясо і гриби дрібно порізати. Сир натерти на дрібній тертці.
М’ясо заправити майонезом. Викладаємо шарами знизу вгору: м’ясо, гриби, майонез, білки, майонез, сир, майонез. жовтки. Прикрасити зеленню.

2. Салат з сухариками

Інгредієнти (кількість на ваш смак):

  • Квасоля консервована
  • Помідори
  • Цибуля ріпчаста
  • Курка копчена
  • Зелень
  • Сухарики
  • Майонез або сметана
  • Сіль, перець чорний мелений.

Помідори, цибулю, курку, зелень акуратно нарізати, додати інші інгредієнти, заправити майонезом.

22 ідеї смачних, легких і оригінальних закусок (+фото)

3. Салат “Ніжність”

Інгредієнти:

  • крабові палички – 200 г
  • яйця варені – 6 шт
  • морква варена велика – 1 шт
  • сир – 70 г
  • майонез або сметана.

Приготування:
Крабові палички дуже дрібно порізати або натерти на тертці (заморозити спочатку). Відокремити білки від жовтків. Натерти по
окремо. Моркву і сир натерти на дрібній тертці. Можна окремо змішати все з майонезом (крім сиру), а можна кожен шар
промазати. викладати шарами: крабові палички, білки, морква, жовтки, сир.
Прикрасити зеленню.

4. Салат з яєчними млинцями

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська
  • відварна курка
  • майонез
  • На один млинець: 1 яйце, 1 ст. л. молока неповна, сіль, перець.

Приготування:
Капусту нашаткувати, додати відварене куряче м’ясо, розібране на волокна, і тонко нарізані млинці. Заправити майонезом.

5. Салат з квасолі “Гостренький”

Інгредієнти:

  • Квасоля червона у власному соку- 1 банка
  • крабові палички – 100 г
  • помідори – 2 шт
  • зелень – 1 пучок
  • часник – за смаком
  • майонез
  • сіль і перець чорний мелений за смаком.

Приготування:

Порізати дрібно крабові палички. З квасолі злити рідину. Порізати невеликими шматочками помідори. Зелень порізати,
часник видавити. Все змішати, посолити, поперчити, заправити майонезом.
Можна додати сухарики, буде ще смачніше)

Оформлення закусок та канапе до святкового столу. ТОП-11 варіантів з фото

6. Салат з консервованої рибкою

Шарами від низу до верху:

  • картопля варена 3-4 шт. середніх
  • скумбрія в маслі 1 банка
  • цибуля ріпчаста (обдати окропом) 1 шт
  • яйця варені 3 шт
  • сир твердий 100 г
  • Полити майонезом, при бажанні посолити.

7. Салат з крабовими паличками і грибами

Інгредієнти:

  • крабові палички 150-200 г
  • яйця варені – 4 шт
  • гриби мариновані – 150 г
  • сир твердий 100 г
  • кукурудза – 1 маленька баночка
  • цибуля – 1 шт.
  • майонез або сметана
  • зелень

Приготування:

Крабові палички, гриби і цибулю дрібно порізати. Сир і яйця натерти на крупній тертці. З кукурудзи злити рідину.
Можна викласти шарами: кукурудза, гриби, цибуля, сир, яйця, краб палички. Змастити майонезом або сметаною.
А можна просто перемішати в салатник.
За бажанням посолити, поперчити. Прикрасити зеленню.

Що покласти в тарталетки: 10 простих ідей на будь-який смак

8. Салат з рибою і квашеними огірочками

Інгредієнти:

  • Консервована риба за смаком (в маслі) – 1 банка
  • картопля відварна – 2 шт.
  • морква відварна – 1 шт.
  • цибуля червона – 1 шт.
  • яйця варені – 3 шт.
  • огірки мариновані (або квашені) -2 шт.
  • для заправки – сметана, майонез, натуральний йогурт
  • сіль і перець за смаком
  • трохи сиру і зелені для прикраси

Приготування:

Картоплю, моркву і яйця натерти на крупній тертці. Рибу розім’яти виделкою (можна додати рідини з банки). Цибулю,
огірки порізати дуже дрібно.
Викласти шарами знизу вгору:
картопля
риба
цибуля
огірки
яйця
морква
Полити майонезом, посолити, поперчити. Прикрасити тертим сиром (можна без нього обійтися) і зеленню. Смачного!

9. Салат “Ірина”

Інгредієнти:

  • Копчена курка – 200 г
  • огірок свіжий – 150 г
  • печериці свіжі – 150 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • яйця варені – 4 шт.
  • майонез або сметана – за смаком
  • сіль і перець – за смаком
  • зелена цибуля (будь-яка зелень) – за смаком

Приготування:

Гриби і цибулю порізати, обсмажити трохи, остудити.
М’ясо і огірок порізати соломкою тонко, яйця натерти, зелень подрібнити.
Викласти шарами знизу вгору: курка, огірок, гриби з цибулею, зелень, яйця.
Полити заправкою, посолити і поперчити за смаком.

10. Салат Цезар

Салат Цезар: класичний рецепт улюбленої страви

Що загорнути в лаваш: 5 кращих варіантів начинки