fbpx

Святкові салати без майонезу — 5 смачних рецептів!

Святкові салати без майонезу — 5 смачних рецептів!
Святкові салати без майонезу — 5 смачних рецептів!

Смачні, прості та святкові салати без майонезу. Коліжанка зібрала 5 оригінальних рецептів до будь-якого свята.

Італійський салат з тунцем та болгарським перцем

Італійський салат з тунцем та болгарським перцем
Італійський салат з тунцем та болгарським перцем

Інгредієнти:

  • листя салату
  • болгарський перець – 1 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • 3 варені яйця
  • 1 цибулина
  • 1 банка консервованого тунця
  • 10 оливок
  • 3 ст. ложки оливкової олії
  • сіль, перець до смаку.

Рецепт приготування:

  1. Яйця зварити “на круто”, охолодити і почистити. Розрізати на 4 частини.
  2. Цибулю порізати тонкими півкільцями.
  3. Оливки розрізати навпіл.
  4. Тунець розділити на шматочки.
  5. Перець порізати соломкою, помідор великими шматочками.
  6. У широкий салатник викласти листя салату, поверх підготовлені інгредієнти і полити все оливковою олією.
  7. Присипати дрібкою солі та перцю. Можна посипати посіченою свіжою зеленню, або будь-якими сушеними травами на ваш смак.
    Смачного!

Салат з гарбузом, авокадо та горіхами

Салат з гарбузом, авокадо та горіхами
Салат з гарбузом, авокадо та горіхами

Інгредієнти:

Для маринування пряного гарбуза:

  • гарбуз маленький – 1 шт.
  • олія – 3 ст.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • цукор – 1 ч.л.
  • лимон – половина
  • трави, спеції (по 0,5 ч.л.): чебрець, розмарин, коріандр, мускатний горіх

Для салату:

  • рукола – 1 пучок
  • авокадо – 1 шт.
  • цибуля фіолетова – половина
  • волоські горіхи рубані – 1 ст.л.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • олія – 1 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. Гарбуз нарізати кубиком та замаринувати у вищевказаних інгредієнтах. Відправити в духовку, розігріту до 200° на 30 хв.
  2. Чистимо авокадо, нарізаємо скибочками і збризнути лимонним соком, щоб не потемнів.
  3. Руколу викласти у салатник, зверху шматочки печеного гарбуза, далі авокадо та кільця цибулі.
  4. Приправити з смаком, полити оливковою олією та лимонним соком, посипати горіхами.

Теплий салат з курячої печінки, спаржевої квасолі і пікантної заправки

Теплий салат з курячої печінки, спаржевої квасолі і пікантної заправки
Теплий салат з курячої печінки, спаржевої квасолі і пікантної заправки

Завдяки оригінальному поєднанню ніжної курячої печінки з пікантною медово-гірчичною заправкою, цей смачний салат підійде як для звичайного сімейного обіду, так і для святкового столу. Спаржеву квасоля для приготування ти можеш використовувати як свіжу, так і заморожену.

Інгредієнти:

  • 400 г курячої печінки
  • 400 г спаржевої квасолі
  • 3 яйця
  • 300 г помідорів
  • листя салату
  • кілька гілочок петрушки
  • 2 ч. л. зернистої гірчиці
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець за смаком

Як приготувати теплий салат з курячої печінки з спаржевої квасолею

  1. Відварити яйця, дати охолонути і очисти. Розігріти сковороду з невеликою кількістю оливкової олії і обсмажити на великому вогні печінку до рум’яного кольору, посолити і поперчити за смаком, потім накрити кришкою і тушити ще 2-3 хвилини. Готову печінку викласти в тарілку і накрити фольгою.
  2. У тій же сковороді обсмажити на середньому вогні спаржеву квасолю протягом 5 хвилин.
  3. Яйця і помідори нарізати великими шматочками.
  4. Змішати в чашці оливкову олію з гірчицею, медом і лимонним соком. Наріж печінку шматочками.
  5. Викласти на блюдо для подачі листя салату, зверху спаржеву квасолю, шматочки печінки, скибочки помідорів та яєць і листочки петрушки, полити салат соусом.

Салат з тунцем і грейпфрутом

Салат з тунцем і грейпфрутом
Салат з тунцем і грейпфрутом

Інгредієнти:

  • консервований тунець -200 г
  • мікс салату – 100 г
  • огірок – 1 шт.
  • авокадо – 1 шт.
  • грейпфрут – 1 шт.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • оливкова олія – 1 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. Відкрийте банку з тунцем, злийте рідину, подрібніть м’ясо тунця за допомогою вилки.

  2. Грейпфрут обполосніть, очистіть від шкірки і плівок, м’якоть нарізати.

  3. Огірок вимийте і наріжте півкільцями.

  4. Авокадо очистіть, наріжте та збризніть лимонним соком.

  5. У салатник висипте салатний мікс, додайте тунець, огірки і авокадо, акуратно перемішайте. Потім додайте грейпфрут.

  6. Приправте за смаком та збризніть оливковою олією.

Салат з квасолею , кукурудзою та болгарським перцем

Салат з квасолею , кукурудзою та болгарським перцем
Салат з квасолею , кукурудзою та болгарським перцем

Інгредієнти:

  • 1 б. кукурудзи
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. нарізаного кубками червоного болгарського перцю
  • 3/4 ст. нарізаної кубиками фіолетової цибулі
  • 1/4 ст. яблучного оцту
  • 400 г чорної квасолі
  • 1 ч. л. подрібненого часнику
  • 1/2 ст. нарізаного стручкового гороху
  • 1 ч. л. морської солі
  • чорний перець – за смаком

Рецепт приготування:

У сковороду налийте оливкову олію, покладіть червоний болгарський перець і цибулю. Обсмажте протягом 3 хв., Потім додайте оцет, квасолю і кукурудзу, тушкуйте 2 хв. Додайте часник і стручковий горох і готуйте ще 1 хв. Зніміть з вогню, перекладіть в глибоку салатницю, посоліть і поперчіть. Подавайте салат теплим або холодним. Смачного! 😉

Салат «СУШІ» – неймовірно смачно і просто для всіх любителів суші