
Смачні, прості та святкові салати без майонезу. Коліжанка зібрала 5 оригінальних рецептів до будь-якого свята.
Італійський салат з тунцем та болгарським перцем

Інгредієнти:
- листя салату
- болгарський перець – 1 шт.
- помідор – 1 шт.
- 3 варені яйця
- 1 цибулина
- 1 банка консервованого тунця
- 10 оливок
- 3 ст. ложки оливкової олії
- сіль, перець до смаку.
Рецепт приготування:
- Яйця зварити “на круто”, охолодити і почистити. Розрізати на 4 частини.
- Цибулю порізати тонкими півкільцями.
- Оливки розрізати навпіл.
- Тунець розділити на шматочки.
- Перець порізати соломкою, помідор великими шматочками.
- У широкий салатник викласти листя салату, поверх підготовлені інгредієнти і полити все оливковою олією.
- Присипати дрібкою солі та перцю. Можна посипати посіченою свіжою зеленню, або будь-якими сушеними травами на ваш смак.
Смачного!
Салат з гарбузом, авокадо та горіхами

Інгредієнти:
Для маринування пряного гарбуза:
- гарбуз маленький – 1 шт.
- олія – 3 ст.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
- цукор – 1 ч.л.
- лимон – половина
- трави, спеції (по 0,5 ч.л.): чебрець, розмарин, коріандр, мускатний горіх
Для салату:
- рукола – 1 пучок
- авокадо – 1 шт.
- цибуля фіолетова – половина
- волоські горіхи рубані – 1 ст.л.
- лимонний сік – 1 ст.л.
- олія – 1 ст.л.
Рецепт приготування:
- Гарбуз нарізати кубиком та замаринувати у вищевказаних інгредієнтах. Відправити в духовку, розігріту до 200° на 30 хв.
- Чистимо авокадо, нарізаємо скибочками і збризнути лимонним соком, щоб не потемнів.
- Руколу викласти у салатник, зверху шматочки печеного гарбуза, далі авокадо та кільця цибулі.
- Приправити з смаком, полити оливковою олією та лимонним соком, посипати горіхами.
Теплий салат з курячої печінки, спаржевої квасолі і пікантної заправки

Завдяки оригінальному поєднанню ніжної курячої печінки з пікантною медово-гірчичною заправкою, цей смачний салат підійде як для звичайного сімейного обіду, так і для святкового столу. Спаржеву квасоля для приготування ти можеш використовувати як свіжу, так і заморожену.
Інгредієнти:
- 400 г курячої печінки
- 400 г спаржевої квасолі
- 3 яйця
- 300 г помідорів
- листя салату
- кілька гілочок петрушки
- 2 ч. л. зернистої гірчиці
- 1 ч. л. меду
- 1 ч. л. лимонного соку
- 4 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець за смаком
Як приготувати теплий салат з курячої печінки з спаржевої квасолею
- Відварити яйця, дати охолонути і очисти. Розігріти сковороду з невеликою кількістю оливкової олії і обсмажити на великому вогні печінку до рум’яного кольору, посолити і поперчити за смаком, потім накрити кришкою і тушити ще 2-3 хвилини. Готову печінку викласти в тарілку і накрити фольгою.
- У тій же сковороді обсмажити на середньому вогні спаржеву квасолю протягом 5 хвилин.
- Яйця і помідори нарізати великими шматочками.
- Змішати в чашці оливкову олію з гірчицею, медом і лимонним соком. Наріж печінку шматочками.
- Викласти на блюдо для подачі листя салату, зверху спаржеву квасолю, шматочки печінки, скибочки помідорів та яєць і листочки петрушки, полити салат соусом.
Салат з тунцем і грейпфрутом

Інгредієнти:
- консервований тунець -200 г
- мікс салату – 100 г
- огірок – 1 шт.
- авокадо – 1 шт.
- грейпфрут – 1 шт.
- лимонний сік – 1 ст.л.
- оливкова олія – 1 ст.л.
Рецепт приготування:
Відкрийте банку з тунцем, злийте рідину, подрібніть м’ясо тунця за допомогою вилки.
Грейпфрут обполосніть, очистіть від шкірки і плівок, м’якоть нарізати.
Огірок вимийте і наріжте півкільцями.
Авокадо очистіть, наріжте та збризніть лимонним соком.
У салатник висипте салатний мікс, додайте тунець, огірки і авокадо, акуратно перемішайте. Потім додайте грейпфрут.
Приправте за смаком та збризніть оливковою олією.
Салат з квасолею , кукурудзою та болгарським перцем

Інгредієнти:
- 1 б. кукурудзи
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. нарізаного кубками червоного болгарського перцю
- 3/4 ст. нарізаної кубиками фіолетової цибулі
- 1/4 ст. яблучного оцту
- 400 г чорної квасолі
- 1 ч. л. подрібненого часнику
- 1/2 ст. нарізаного стручкового гороху
- 1 ч. л. морської солі
- чорний перець – за смаком
Рецепт приготування:
У сковороду налийте оливкову олію, покладіть червоний болгарський перець і цибулю. Обсмажте протягом 3 хв., Потім додайте оцет, квасолю і кукурудзу, тушкуйте 2 хв. Додайте часник і стручковий горох і готуйте ще 1 хв. Зніміть з вогню, перекладіть в глибоку салатницю, посоліть і поперчіть. Подавайте салат теплим або холодним. Смачного! 😉
Салат «СУШІ» – неймовірно смачно і просто для всіх любителів суші