
Шия – одна із найкращих частин туші, що надається на печеню. Ідеально м’яка, ніжна і помірно жирна, натерта перцем, часником та сіллю, обсипана пряними травами – вона може стати справжнім смаколиком для кожного ласуна. М’ясо шиї не потребує довгого маринування, вистачить просто нартерти його сумішшю солі та перцю. З інших додатків достатньо кілька розчавлених зубців часнику, гірчиці та трішки меду, щоб отримати досконалу композицію приправ для смачного маринаду. З пряних трав для шиї підходить майоран, розмарин, кмин, духмяний перець, ялівець, чебрець. Не треба використовувати одразу всі названі прянощі, вистачить зупинитися на двох-трьох, які вдало підкреслять вишуканий смак вашої печені.
Інгредієнти:
- М’ясо шиї – 1,5-2 кг;
- Часник – 5 зуб.;
- Гірчиця – 1 ст. л.;
- Мед – 2 ст. л.;
- Сіль – 1 ч. л.;
- Чорний мелений перець – 1 ч. л.;
- Духмяний перець – 5 горошин;
- Розмарин – 1 ч. л.
Рецепт приготування:
- Зубці часнику подрібнити та перемішати з усіма спеціями, медом та гірчицею.
- Натерти пряною сумішшю підготовлене м’ясо з усіх сторін. Залишити на 1 годину.
- На сковорідці розігріти ложку смальцю чи олії, покласти туди м’ясо та обсмажити до золотавої скоринки.
- Потім, переклавши м’ясо у бритванку, піділлємо туди склянку води і – в духовку на 1, 5 години з температурою 170 градусів. Не забудьте поливати тією водою кожних 15 хв. та через 45 хв. перевернути на іншу сторону. По приготуванні вимкнути, та залишити ще на 15 хв. у духовці.
- Смачного! 😉
