Та годі вже купувати! Готую величезну головку сиру за копійки

Та годі вже купувати! Готую величезну головку сиру за копійки
Та годі вже купувати! Готую величезну головку сиру за копійки

Сир — продукт, який здавна славиться своїми цілющими властивостями. Він корисний для здоров’я як окрема страва, і в комбінації з додатковими продуктами.

Споживати його людина починає з самого дитинства. От ми вам розповімо рецепт твердого сиру. який ви можете приготувати вдома самостійно.

Продукти:

  • 1 кг домашнього сиру;
  •  1 л молока;
  • шматочок  вершкового масла;
  • дрібка соди;
  • сіль.

Як готувати

  1. Набагато краще брати для цього рецепту домашній сир, але ви можете використовувати і куплений в магазині.
  2. Спершу в каструлю потрібно налити молоко, потім сюди ж помістити сир. Поміщаємо все на вогонь, щоб сир почав плавитися, й ретельно все перемішуємо.
  3. Каструлю знімаємо з плити, коли від сиру відділиться сироватка.
  4. Тоді сирну масу слід перекинути на сито та залишити на деякий час, щоб стекла сироватка. Також можна легкими рухами її вичавлювати ложкою.
  5. Потім плавлений сир знову помістити в каструлю, додати сіль, 0,5 ч. л.  соди та скибку вершкового масла.
  6. Вмикаємо вогонь та перемішуємо постійно сирну масу протягом 3 хвилин.
  7. Знімаємо з вогню, коли сир буде важко перемішувати, і викладаємо все у форму,  змащену олією.
  8. Коли маса добре охолоне, накриваємо форму кришкою і відправляємо на кілька годин в холодильник, можна і на ніч.

Коли ви перекладаєте сир у форму, то можете зробити страву оригінальною й додати паприку, зелень чи інші спеції на смак, подрібнені горіхи, сухофрукти.

Вам такий сир точно сподобається. Не забувайте поділитися смачним рецептом з друзями у соцмережах!

За матеріалами.