
Цей торт з мандаринами без випічки сподобається любителям легких десертів. Ніжне сирне суфле в поєднанні з кисло-солодкими мандаринами в карамелі – це захоплення!
Приготування цього торта з мандаринами без випічки не займе у вас багато часу.
Якщо ви хочете приготувати на солодкий святковий стіл щось оригінальне і смачне, але немає сил і часу возитися з випічкою – це кращий варіант!
Інгредієнти:
- сметана – 700 г
- сир домашній – 400 г
- цукор – 300 г
- вода – 100 мл
- желатин – 30 г
- мандарини – 4 шт.
- масло вершкове – 20 г
- цукор ванільний – 10 г
Покроковий рецепт приготування:
- Желатин заливаємо водою кімнатної температури і перемішуємо. Залишаємо набухати желатин мінімум на 10 хв.
- Мандарини чистимо від шкірки і білих плівок і розбираємо на часточки.
- На розігріту сковороду кладемо вершкове масло, топимо його. У розтоплене масло кладемо часточки мандаринів.
Сюди ж насипаємо цукор (100 г)Торт з мандаринами без випічки — ніжний та легкий десерт на святковий стіл - Мандарини карамелізуємо, перемішуючи, на середньому вогні до повного розчинення цукру. Після цього часточки тримаємо на вогні ще 1-2 хв і знімаємо зі сковороди. Для перемішування використовуйте дерев’яну або силіконову лопатку.
Якщо немає часу, то можна не карамелізувати мандарини.Торт з мандаринами без випічки — ніжний та легкий десерт на святковий стіл - До сиру додаємо ванільний цукор, 5 ст. ложок сметани і 100 г цукру. Все перетираємо блендером до однорідної маси.
- В окремій мисці змішуємо сметану, що залишилася і цукор (100 г). Перемішуємо все міксером на низькій швидкості до розчинення цукру.
- З’єднуємо сметану з сирною масою. Все добре перемішуємо міксером.
- Набряклий желатин розігріваємо в мікрохвильовці по 10-15 с, кожен раз перемішуючи. Температура желатину повинна бути близько 50 ° C.
Розтоплений желатин частинами вливаємо в сметанно-сирну суміш. Кожен раз добре перемішуємо міксером. - У підготовлену основу торта викладаємо карамелізовані часточки мандарин і перемішуємо.
10 часточок залишаємо для прикраси. - Підготовлену масу заливаємо в будь-яку форму. Рівномірно розподіляємо мандарини ложкою по формі.
- Форму накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в холодильник застигати, мінімум на 2 години.
- Щоб вийняти застиглий торт з форми, форму з тортом ставимо в гарячу воду на 15 с.
Торт накриваємо тарілкою, перевертаємо і знімаємо форму. - Торт зверху посипаємо кокосовою стружкою і прикрашаємо залишеними карамелізованими мандаринами.
Такий ніжний красень – Торт з мандаринами без випічки.
Він неймовірно смачний і підійде на новорічний святковий стіл!
