
Варення з яблук кусочками: рецепт приготування з фото
У такому варенні з яблук фруктові часточки виходять ціленькими і прозорими, а саме варення схоже на мармелад. Завдяки кориці, воно набуває надзвичайного аромату.
Варення з яблук – інгредієнти:
- 2 кг яблук,
- 1,5 кг цукру,
- щіпка кориці.
Яблучне варення часточками – приготування:
- Щоб приготувати смачне варення з яблук, слід взяти кількість яблук будь-якого сорту і цукру в рівній пропорції, 1: 1. Якщо ж у тебе яблука дуже солодкі, без натяку на кислинку, то цукру бажано взяти трохи менше, щоб варення з яблук не вийшло занадто солодким.
- Готувати варення з яблук краще не в емальованому посуді, щоб воно не пригоріло. Також бажано взяти широку миску або таз, оскільки чим більша площа посуду, тим краще буде випарюватися з варення зайва волога і тим густіше воно вийде.
- Яблука помий, просуши, очисти від насіння і поріж тонкими часточками. Чистити шкурку з яблук не потрібно.
- Виклади дольки в посуд, в якій ти варитимеш варення з яблук, пересип цукром і залиш на кілька годин, а краще на ніч, щоб яблука пустили сік. Завдяки цукру яблука не потемніють.
- Постав посудину з яблуками і цукром на невеликий вогонь, доведи до кипіння і провари на повільному вогні 5-10 хвилин, знімаючи утворену піну. В процесі варіння акуратно притопи дерев’яною ложкою верхні шари яблук, щоб вони опинилися в сиропі. Зніми з вогню і залиш до повного охолодження.
- Другий раз знову прокип’яти варення з яблук 5-10 хвилин і зніми до повного охолодження.
- Третій, заключний етап рецепта варення з яблук також потребує кип’ятіння яблучних часточок. Додай у варення щіпку кориці. Яблука у варенні мають трохи потемніти і стати більш прозорими. Залежно від твого бажання, ти можеш проварити варення трохи довше, регулюючи колір і густоту яблучного варення. Якщо крапля сиропу тримає форму, варення з яблук готово.
- Розклади варення з яблук у підготовлені чисті простерилізовані банки, закатай, переверни, закутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
Яблучне варення п’ятихвилинка
Варення п’ятихвилинка по праву вважається найкращим способом заготовки ароматних яблучок на зиму. Саме в такому способі приготування варення зберігаються всі корисні властивості фруктів. А ще, його дуже легко і швидко готувати.
Складові:
- 1 кг яблук
- 1 кг цукрового піску
- 1 стакан води
- 1 щіпка лимонної кислоти.
Рецепт варення п’ятихвилинка:
Яблучка позбавляємо від насіння і плодоніжок. Ріжемо невеликими шматочками. Закладаємо в більшу тару. Поки відставляєм в сторону. Щоб наші яблучка не потемніли, поки ми варимо цукровий сироп, скроплюємо їх лимонним соком.
Далі варимо цукровий сироп, розчинивши цукровий пісок у воді. Як тільки наш сироп закипів, прийшов час відправляти в нього яблука. Закладаємо відразу всю кількість яблучок, плюс лимонну кислоту. Варимо приблизно 3 – 5 хвилин. Вимикаємо вогонь. Як тільки варення охолоне, ще раз прокип’ятити його. І лише після цього розкладаємо по чистим баночках.
Яблучне варення з цілих яблук
Для приготування прозорого варення з цілих яблук знадобляться наступні інгредієнти:
- 1 кг яблук (дрібних);
- 3 апельсина (лимона);
- 250 мл води;
- 200 г цукру
Процес приготування:
- Дрібні за розміром фрукти треба ретельно помити, обсушити, після чого кожне яблучко проколоти в декількох місцях або зубочисткою, або голкою. Скласти підготовлені плоди в каструлю.
- Додати цедру апельсина (лимона) можна різними способами: натерти на тертці і змішати з цукровими сиропом, нарізати по спіралі овочечисткою і перед закриванням вийняти з варення.
- Іншу ємність використовуємо, щоб зварити цукровий сироп. Ще гарячим їм потрібно залити яблука, додати цедру, після чого залишити на добу для настоювання.
- Потім варення з яблуками знову поставити на повільний вогонь, проварити близько п’яти хвилин, і знову залишити на добу настоюватися.
- Третій раз яблука варити 10 хвилин, вийняти цедру, якщо вона додавалася, розкласти по банках, закатати, вкриваючи теплим матеріалом.
Варення з яблук: ТОП -3 рецепти часточками, п’ятихвилинка, з цілих яблук
Варення-п’ятихвилинка з будь-якого виду ягід: жодного тривалого варіння, всі вітаміни зберігаються!