
Австрійська кухня відома своїми кондитерськими шедеврами, але віденське печиво займає особливе місце. З приємним ароматом та чудовим смаком його можна назвати королем серед випічок із пісочного тіста.
Інгредієнти:
– 200 гр вершкового масла
– 3/4 чашки цукрової пудри (180 мл)
– 4 жовтка
– 3 ч.л. ванільного цукру
– 2 чашки борошна
– 450 мл будь-якого джему (у мене малиновий)
Рецепт приготування:
1. Збиваємо масло і цукрову пудру до кремоподібного стану.
2. Додаємо жовтки і ванільний цукор, добре перемішуємо.
3. Поступово додаємо борошно. Тісто має вийти досить еластичне і не повинно липнути до рук. Для цього всипаємо борошно поступово, приблизно по 2 ст. ложки. Вимішуємо тісто.
4. Ділимо тісто на 2 частини (одна трішки менша другої). Меншу ставимо у холодильник.
5. Нагріваємо духовку до 180 градусів. Застеляємо деко пекарським папером. Рівно розподіляємо тісто та заливаємо його джемом. На великій терці натираємо зверху залишене тісто.
6. Відправляєм у духовку на 20-30 хв. поки не зарум”яниться. Дістаємо, ріжемо на порційні шматочки.
Приємного чаювання ! 😉