
У пирога приємний кавовий присмак і красивий шоколадний колір. Мені подобається, що незважаючи на свій досить бюджетний склад, він виходить смачним і ніжним. У тісто можна додати трохи подрібнених волоських горіхів і сухофруктів. Але намагайтеся не переборщити, інакше пиріг не підніметься.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 160 г
- яйце – 2 шт.
- цукор – 180 г
- ванільний цукор – 10 г
- розпушувач – 1,5 ч.л.
- кефір – 100 мл
- вершкове масло – 100 г
- кава – 3 ч.л.
Рецепт приготування:
- Збийте яйця зі звичайним і ванільним цукром до отримання пишної маси. Додайте розм’якшене вершкове масло і добре збийте міксером.
- Злегка нагрійте кефір і всипте до нього каву, залиште на 5-10 хвилин. Потім влийте в миску з яєчною масою. Ще раз перемішайте.
- Просійте борошно з розпушувачем і збийте тісто до однорідності. Застеліть форму пергаментним папером і вилийте тісто. Рівномірно розподіліть його по формі.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг 30-35 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою.
Кавовий пиріг можна присипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом. Корж виходить дуже м’яким. Якщо хочеться справжнього торта, я розрізаю пиріг навпіл і перемащуємо кремом .