10 смачних шоколадних десертів, які можна приготувати за кілька хвилин

10 смачних шоколадних десертів, які можна приготувати за кілька хвилин
10 смачних шоколадних десертів, які можна приготувати за кілька хвилин

Для всіх любителів солодкого, ми зібрали десерти, які можуть стояти на вашому столі вже через 10 хвилин.

Мафін в чашці – рецепт

Мафін в чашці - рецепт
Мафін в чашці – рецепт

Інгредієнти:

3 ст.л. борошна
1 ч.л. розчинної кави
2 ст.л. какао-порошку
2,5 ст.л. цукру
1/4 ч.л. розпушувача тіста
2 ст.л. молока
1 яйце
2 ст.л. рослинної олії
1/2 ч.л. ваніліну.

Спосіб приготування:

У мисці добре змішати борошно, мелену каву, какао-порошок, цукор і розпушувач. Додати молоко, яйце, масло і ванілін. Знову перемішати виделкою до утворення однорідної густої маси.
Вилити суміш у змащену олією чашку і поставити в мікрохвильовку на найвищий режим приблизно на 90 секунд.
Подавати до столу можна з кулькою ванільного морозива.

Шоколадний брауні

Шоколадний брауні
Шоколадний брауні

Інгредієнти:

150 г вершкового масла
65 г какао-порошку (без цукру)
200 г цукру (1 склянка)
2 яйця
1 ч.л. ванільного екстракту
100 г борошна (приблизно 4/5 склянки).

Спосіб приготування:

Розтопити масло, нагріваючи в мікрохвильовці близько 30 секунд. Додати цукор, какао і ваніль, добре перемішати. Додати яйця по одному за раз, щоразу злегка збиваючи. Додати борошно і перемішати.
Змастити маслом форму, придатну для мікрохвильовки. Викласти тісто у форму. Готувати в режимі високої потужності 4-5 хвилин.

Тістечко «Картопля»

Тістечко «Картопля»
Тістечко «Картопля»

Інгредієнти:

300 г печива (краще шоколадного)
2/3 склянки згущеного молока
100 г вершкового масла
3 ст. л. какао.

Спосіб приготування:

Печиво подрібнюємо в крихту за допомогою блендера або м’ясорубки.
В окремій мисці змішуємо какао, згущене молоко, підтале масло.
Коли маса стане, як шоколадна паста – всипаємо печиво. Вимішуємо спочатку ложкою, потім руками. Формуємо з маси «картоплинки» круглої або довгастої форми і обсипаємо какао або крихтою печива.

Шоколадний торт

Шоколадний торт
Шоколадний торт

Інгредієнти:

  • 100 г борошна
  • 100 г шоколаду
  • 100 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 1 ч. л. соди
  • 1 банку “Нутелла”

Спосіб приготування:

  1. Масло і шоколад розтоплюємо і змішуємо між собою.
  2. Яйця збиваємо з цукром до однорідності.
  3. В яєчну суміш додаємо борошно, не припиняючи збивати. Маса повинна бути пишною.
  4. Трохи остиглий шоколад вливаємо в борошняну суміш, перемішуємо, додаємо гашену соду. Випікаємо в мікрохвильовій на повній потужності 5 хвилин. Отриманий корж розрізаємо на три коржі.
  5. Тепер кожен корж промазуємо “Нутеллою” і нею ж змащуємо торт зверху. Можна посипати тертим шоколадом для прикраси. Готово!

Шоколадне фондю

Шоколадне фондю
Шоколадне фондю

Інгредієнти:

  • 200 г шоколаду
  • 100 мл вершків
  • фрукти за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть шоколад на водяній бані. Додайте вершки і розмішайте до однорідного стану.
  2. Розлийте по індивідуальним вазам і подавайте з фруктами. Фрукти нанизуйте на вилки або шпажки і вмокайте в шоколад.
  3. Можна розтопити шоколад в каструльці для фондю і поставити на підігрів.

Шоколадні цукерки без випічки

Шоколадні цукерки без випічки
Шоколадні цукерки без випічки

Інгредієнти:

  • 1 склянку кешью (будь-яких інших горіхів)
  • 3/4 склянки фініків без кісточки
  • 1/4 склянки вівсянки
  • 100 г темного шоколаду
  • трохи солі

Спосіб приготування:

  1. Горіхи помістіть в комбайн і перемеліть до стану крихти. Або горіхи пропустіть через м’ясорубку. Додати вівсянку і фініки і перемеліть до однорідного стану.
  2. Шоколад потріть на тертці і додайте в масу. Туди ж трохи солі. Перемішайте.
  3. Сформуйте руками невеликі кульки, можна обваляти в кокосовій стріжці, або какао.

РЕЦЕПТ: домашні цукерки з двох інгредієнтів

Шоколадно-банановий десерт без випічки

Цукерки з сиру – це найкраще поєднання смаку та користі

Шоколадний чізкейк — простий рецепт без випічки

Читайте також:

7 рецептів солодощів, які не вимагають випічки