
Для всіх любителів солодкого, ми зібрали десерти, які можуть стояти на вашому столі вже через 10 хвилин.
Мафін в чашці – рецепт

Інгредієнти:
3 ст.л. борошна
1 ч.л. розчинної кави
2 ст.л. какао-порошку
2,5 ст.л. цукру
1/4 ч.л. розпушувача тіста
2 ст.л. молока
1 яйце
2 ст.л. рослинної олії
1/2 ч.л. ваніліну.
Спосіб приготування:
У мисці добре змішати борошно, мелену каву, какао-порошок, цукор і розпушувач. Додати молоко, яйце, масло і ванілін. Знову перемішати виделкою до утворення однорідної густої маси.
Вилити суміш у змащену олією чашку і поставити в мікрохвильовку на найвищий режим приблизно на 90 секунд.
Подавати до столу можна з кулькою ванільного морозива.
Шоколадний брауні

Інгредієнти:
150 г вершкового масла
65 г какао-порошку (без цукру)
200 г цукру (1 склянка)
2 яйця
1 ч.л. ванільного екстракту
100 г борошна (приблизно 4/5 склянки).
Спосіб приготування:
Розтопити масло, нагріваючи в мікрохвильовці близько 30 секунд. Додати цукор, какао і ваніль, добре перемішати. Додати яйця по одному за раз, щоразу злегка збиваючи. Додати борошно і перемішати.
Змастити маслом форму, придатну для мікрохвильовки. Викласти тісто у форму. Готувати в режимі високої потужності 4-5 хвилин.
Тістечко «Картопля»

Інгредієнти:
300 г печива (краще шоколадного)
2/3 склянки згущеного молока
100 г вершкового масла
3 ст. л. какао.
Спосіб приготування:
Печиво подрібнюємо в крихту за допомогою блендера або м’ясорубки.
В окремій мисці змішуємо какао, згущене молоко, підтале масло.
Коли маса стане, як шоколадна паста – всипаємо печиво. Вимішуємо спочатку ложкою, потім руками. Формуємо з маси «картоплинки» круглої або довгастої форми і обсипаємо какао або крихтою печива.
Шоколадний торт

Інгредієнти:
- 100 г борошна
- 100 г шоколаду
- 100 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 3 яйця
- 1 ч. л. соди
- 1 банку “Нутелла”
Спосіб приготування:
- Масло і шоколад розтоплюємо і змішуємо між собою.
- Яйця збиваємо з цукром до однорідності.
- В яєчну суміш додаємо борошно, не припиняючи збивати. Маса повинна бути пишною.
- Трохи остиглий шоколад вливаємо в борошняну суміш, перемішуємо, додаємо гашену соду. Випікаємо в мікрохвильовій на повній потужності 5 хвилин. Отриманий корж розрізаємо на три коржі.
- Тепер кожен корж промазуємо “Нутеллою” і нею ж змащуємо торт зверху. Можна посипати тертим шоколадом для прикраси. Готово!
Шоколадне фондю

Інгредієнти:
- 200 г шоколаду
- 100 мл вершків
- фрукти за смаком
Спосіб приготування:
- Розтопіть шоколад на водяній бані. Додайте вершки і розмішайте до однорідного стану.
- Розлийте по індивідуальним вазам і подавайте з фруктами. Фрукти нанизуйте на вилки або шпажки і вмокайте в шоколад.
- Можна розтопити шоколад в каструльці для фондю і поставити на підігрів.
Шоколадні цукерки без випічки

Інгредієнти:
- 1 склянку кешью (будь-яких інших горіхів)
- 3/4 склянки фініків без кісточки
- 1/4 склянки вівсянки
- 100 г темного шоколаду
- трохи солі
Спосіб приготування:
- Горіхи помістіть в комбайн і перемеліть до стану крихти. Або горіхи пропустіть через м’ясорубку. Додати вівсянку і фініки і перемеліть до однорідного стану.
- Шоколад потріть на тертці і додайте в масу. Туди ж трохи солі. Перемішайте.
- Сформуйте руками невеликі кульки, можна обваляти в кокосовій стріжці, або какао.
Читайте також: