Інгредієнти:

  • 60 г в’ялених томатів;
  • 70 г оливок;
  • 2 зубчики часнику;
  • кілька гілочок петрушки;
  • 150 г консервованого або вареного нуту;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • 1 столова ложка оливкової олії.

Приготування:

Наріжте томати великими шматочками, а оливки – кружальцями. Подрібніть часник і петрушку. Додайте до підготовлених інгредієнтів нут, перець і олію, перемішайте.

5. Салат з крабовими паличками, сиром, помідорами і яйцями

5. Салат з крабовими паличками, сиром, помідорами і яйцями
Салат з крабовими паличками, сиром, помідорами і яйцями

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 100 г крабових паличок;
  • 1-2 помідори;
  • 100 г домашнього сиру;
  • 2-3 столові ложки сметани або натурального йогурту;
  • сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Зваріть яйця, остудіть і очистіть. Наріжте їх, крабові палички і помідори однаковими кубиками. Додайте до компонентів сир, сметану або йогурт, сіль і перець. Перемішайте.

6. Салат з куркою, фетою, помідорами і огірком

6. Салат з куркою, фетою, помідорами і огірком
Салат з куркою, фетою, помідорами і огірком

Інгредієнти:

  • 200 г відвареного курячого філе;
  • 1-2 помідори;
  • 1 огірок;
  • 100 г фети;
  • сіль за смаком;
  • 2 чайні ложки лимонного соку;
  • 1-2 столові ложки олії.

Приготування:

Наріжте остиглу курку, помідори, огірок і фету великими шматочками. Додайте сіль, лимонний сік, олію і перемішайте салат.

7. Салат з оселедцем, яйцями і цибулею

7. Салат з оселедцем, яйцями і цибулею
Салат з оселедцем, яйцями і цибулею

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 200 г філе оселедця ;
  • 1 червона цибулина;
  • сіль за смаком;
  • 1 пучок салатного листя;
  • 3 столові ложки олії;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 1 чайна ложка гірчиці.

Приготування:

Зваріть яйця, остудіть і очистіть. Наріжте яйця і рибу великими шматочками, а цибулю – півкільцями. Порвіть салатні листя.

Змішайте олію, лимонний сік і гірчицю. Додайте заправку до підготовлених інгредієнтів і перемішайте. При бажанні салат можна підсолити.

8. Салат з грибами, картоплею і двома видами сиру

салат з грибами, картоплею і двома видами сирусалат з грибами, картоплею і двома видами сиру

Інгредієнти:

  • 350 г картоплі;
  • 3 яйця;
  • 250 г печериць;
  • трохи вершкового масла;
  • сіль за смаком;
  • 150 г твердого сиру;
  • 250 г плавленого сирка;
  • 1 зубчик часнику;
  • ¼ пучка кропу.

Приготування:

Відваріть картоплю і яйця до готовності, остудіть і очистіть. Наріжте гриби тонкими пластинками. Обсмажте шампіньйони на розігрітій олії до золотистого кольору, приправте сіллю. Перекладіть на паперовий рушник.

Натріть картоплю на крупній тертці, а твердий сир – на дрібній. Наріжте яйця і плавлений сирок дрібними кубиками. Подрібніть часник і кріп ножем, а потім в блендері разом з яйцями і плавленим сиром.

Викладіть салат шарами в такій послідовності: картопля, гриби, сирно-яєчна маса і твердий сир.

9. Салат c куркою, сиром і апельсином

9. Салат c куркою, сиром і апельсином
Салат c куркою, сиром і апельсином

Інгредієнти:

  • 1 апельсин;
  • 200 г відвареного курячого філе;
  • 200 г твердого сиру;
  • ½ пучка салатного листя;
  • сіль за смаком;
  • ½ лимона;
  • олія

Приготування:

Очистіть апельсин від шкірки, білих прожилок і плівок. Наріжте апельсин, остиглу грудку і сир однаковими кубиками.

Порвіть салатні листя руками і викладіть на блюдо. Зверху покладіть підготовлені інгредієнти. Приправте салат сіллю і полийте лимонним соком і олією.

10. Салат з руколою, буряком, козячим сиром і горіхами

10. Салат з руколою, буряком, козячим сиром і горіхамиСалат з руколою, буряком, козячим сиром і горіхами

Інгредієнти:

  • 2 буряка;
  • 50 г козячого сиру;
  • жменя волоських горіхів;
  • 2 пучка руколи;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 1½ столові ложки лимонного соку;
  • ¼ чайної ложки сухої гірчиці;
  • ½ чайної ложки цукру;
  • ½ чайної ложки солі;
  • ¼ чайної ложки меленого чорного перцю.

Приготування:

Зваріть буряк або запечіть в духовці. 

Очистіть остиглий буряк і наріжте великими шматочками. Розкришіть сир і наріжте горіхи. Викладіть в миску руколу і додайте підготовлені інгредієнти.

Змішайте олію, лимонний сік, гірчицю, цукор, сіль і перець. Полийте салат заправкою.