Додавайте до огірків гірчицю, мед, листя м’яти чи цедру лимона – і завжди отримуйте нові неперевершені смаки!
1. МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ З ЧАСНИКОМ ТА КРОПОМ
Нескладний класичний рецепт малосольних огірків – те, що треба затишними літніми вечорами.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Дрібні грунтові огірки – 1 кг
- Часник – 3 зубчики
- Хрін – 1 лист
- Кріп – 2-3 парасольки
- Сіль – 2 ст. ложки
- Цукор – 1 ст. ложка
- Вода – 1 л
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Миємо огірки і залишаємо їх у холодній воді на 60 хвилин.
- В 1 літрі води розчиняємо сіль і цукор, важливо зберегти пропорції.
- Миємо та крупно ріжемо лист хрону, чистимо часник і нарізаємо його на часточки.
- Якщо ви хочете, щоб огірки були готові вже на наступний день, то перед засолкою обріжте кінчики.
- У ємність (скляну банку або пляшку) складаємо часник, частину кропу і хрону, потім укладаємо огірки, а зверху – решту зелені і заливаємо розсолом, так щоб він все покривав. Банку зав’язуємо марлевою серветкою.
- Залишаємо огірки на добу. В процесі розсіл повинен стати каламутним, а самі огірки повинні змінити трохи колір.
- Зберігати малосольні огірки варто в холодильнику.
2. МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ ПО-КОРЕЙСЬКИ
В результаті вийдуть хрусткі, ароматні і пряні огірочки:
ОГІРКИ “ПО-КОРЕЙСЬКИ” на зиму: смачний рецепт закуски до столу
3. МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ З МЕДОМ
Незвичайна, але неймовірно смачна і пікантна закуска, обов’язково спробуйте.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Огірки – 1,5 кг
- Кріп і молодий часник – за смаком
- Гірчиця в зернах – 1 ч. л.
- Гострий перець – четвертинка
Для розсолу:
- Вода – 1 л
- Мед – 1 ст. л .
- Горілка – 100 г
- Сіль грубого помолу – 1, 5 ст. л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Ретельно вимиваємо огірки, зрізаємо кінчики і укладаємо в підготовлену банку, пересипаючи крупно порізаними кропом і неочищеними зубчиками молодого часнику.
- У банку додаємо одну чайну ложку гірчичних зерен і четвертинку перчика чилі.
- Готуємо розсіл: у воді розводимо півтори столові ложки кухонної солі і одну ложку меду.
- Кип’ятимо розсіл, охолоджуємо до кімнатної температури і додаємо в нього одну чарку горілки.
- Приготовленим розсолом заливаємо огірки в банці. Банку накриваємо марлею, складену в декілька шарів, і ставимо в темне тепле місце для бродіння на добу, потім переносимо в холодильник для охолодження і тривалого зберігання.
4. МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ З ЦЕДРОЮ ЛИМОНА, КРОПОМ ТА М’ЯТОЮ
Смачні, ароматні огірочки усього за 30 хвилин!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1 кг огірків
- 0,5 лимона
- 4-5 гілочок м’яти
- 1 пучок зелені кропу
- 4 горошин чорного перцю
- 2 горошини запашного перцю
- 1,5 ст. л. солі
- 1 ст. л. цукру
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Перетерти цукор, сіль і перець. Лимон помити, зняти за допомогою дрібної тертки цедру. Перемішати її з перцем і сіллю. З лимона вичавити сік. М’яту подрібнити не надто дрібно.
- В огірків видалити кінчики й розрізати на 4 частини. Додати вичавлений крізь прес часник та подрібнений кріп. З’єднати овочі із сумішшю перцю з сіллю, цукром і цедрою.
- Скласти все у пакет, перемішати. Через 30 хвилин можна пригощатися смачними малосольними огірочками.
5. МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ ЗА 10 ХВИЛИН
Коли чекати на смачні хрусткі огірочки немає сил, можна спробувати цей супер-швидкий рецепт малосольних огірків за 10 хвилин.