МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ: ТОП-5 СМАЧНИХ ТА ПРОСТИХ РЕЦЕПТІВ

Додавайте до огірків гірчицю, мед, листя м’яти чи цедру лимона – і завжди отримуйте нові неперевершені смаки!

1. МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ З ЧАСНИКОМ ТА КРОПОМ

Нескладний класичний рецепт малосольних огірків – те, що треба затишними літніми вечорами.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Дрібні грунтові огірки – 1 кг
  • Часник – 3 зубчики
  • Хрін – 1 лист
  • Кріп – 2-3 парасольки
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Вода – 1 л

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Миємо огірки і залишаємо їх у холодній воді на 60 хвилин.
  2. В 1 літрі води розчиняємо сіль і цукор, важливо зберегти пропорції.
  3. Миємо та крупно ріжемо лист хрону, чистимо часник і нарізаємо його на часточки.
  4. Якщо ви хочете, щоб огірки були готові вже на наступний день, то перед засолкою обріжте кінчики.
  5. У ємність (скляну банку або пляшку) складаємо часник, частину кропу і хрону, потім укладаємо огірки, а зверху – решту зелені і заливаємо розсолом, так щоб він все покривав. Банку зав’язуємо марлевою серветкою.
  6. Залишаємо огірки на добу. В процесі розсіл повинен стати каламутним, а самі огірки повинні змінити трохи колір.
  7. Зберігати малосольні огірки варто в холодильнику.

2. МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ ПО-КОРЕЙСЬКИ

В результаті вийдуть хрусткі, ароматні і пряні огірочки:

ОГІРКИ “ПО-КОРЕЙСЬКИ” на зиму: смачний рецепт закуски до столу

3. МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ З МЕДОМ

Незвичайна, але неймовірно смачна і пікантна закуска, обов’язково спробуйте.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Кріп і молодий часник – за смаком
  • Гірчиця в зернах – 1 ч. л.
  • Гострий перець – четвертинка

Для розсолу:

  • Вода – 1 л
  • Мед – 1 ст. л .
  • Горілка – 100 г
  • Сіль грубого помолу – 1, 5 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Ретельно вимиваємо огірки, зрізаємо кінчики і укладаємо в підготовлену банку, пересипаючи крупно порізаними кропом і неочищеними зубчиками молодого часнику.
  2. У банку додаємо одну чайну ложку гірчичних зерен і четвертинку перчика чилі.
  3. Готуємо розсіл: у воді розводимо півтори столові ложки кухонної солі і одну ложку меду.
  4. Кип’ятимо розсіл, охолоджуємо до кімнатної температури і додаємо в нього одну чарку горілки.
  5. Приготовленим розсолом заливаємо огірки в банці. Банку накриваємо марлею, складену в декілька шарів, і ставимо в темне тепле місце для бродіння на добу, потім переносимо в холодильник для охолодження і тривалого зберігання.

4. МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ З ЦЕДРОЮ ЛИМОНА, КРОПОМ ТА М’ЯТОЮ

Смачні, ароматні огірочки усього за 30 хвилин!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 кг огірків
  • 0,5 лимона
  • 4-5 гілочок м’яти
  • 1 пучок зелені кропу
  • 4 горошин чорного перцю
  • 2 горошини запашного перцю
  • 1,5 ст. л. солі
  • 1 ст. л. цукру

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Перетерти цукор, сіль і перець. Лимон помити, зняти за допомогою дрібної тертки цедру. Перемішати її з перцем і сіллю. З лимона вичавити сік. М’яту подрібнити не надто дрібно.
  2. В огірків видалити кінчики й розрізати на 4 частини. Додати вичавлений крізь прес часник та подрібнений кріп. З’єднати овочі із сумішшю перцю з сіллю, цукром і цедрою.
  3. Скласти все у пакет, перемішати. Через 30 хвилин можна пригощатися смачними малосольними огірочками.

5. МАЛОСОЛЬНІ ОГІРКИ ЗА 10 ХВИЛИН

Коли чекати на смачні хрусткі огірочки немає сил, можна спробувати цей супер-швидкий рецепт малосольних огірків за 10 хвилин.