Надзвичайно смачно та корисно — запечені овочі в лимонному маринаді

Надзвичайно смачно та корисно — запечені овочі в лимонному маринаді
Надзвичайно смачно та корисно — запечені овочі в лимонному маринаді

Відомо, що м’ясні страви краще засвоюються організмом і легше перетравлюються, якщо подавати їх з овочами. А якщо овочі запекти, то вийде не тільки відмінний легкий гарнір , але і корисне основне блюдо.

Головний секрет запечених овочів, які пропонумо приготувати, – це лимонний маринад. Він чудово відтіняє смак кожного інгредієнта, а також допомагає зберегти первісний колір овочів. Приготуйте – не пошкодуєте!

Інгредієнти:

  • кабачок – 2 шт.
  • баклажан – 1 шт.
  • помідор – 2 шт.
  • червона цибуля – 1 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • часник – 4 зуб.
  • лимонний сік – 20 мл
  • петрушка+кріп – 1 пуч.
  • сіль, перець – за смаком
  • оливкова олія – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Наріжте овочі великими шматками і складіть їх в миску.
  2. Посоліть та поперчіть за смаком, збризніть соком лимона і залиште маринуватися.
  3. Розігрійте духовку до 200 ° С. Перекладіть овочі в змащену оливковою олією форму для запікання і накрийте фольгою. Відправте запікатися на 15 хвилин.
  4. Фольгу зніміть, включіть в духовці верхній гриль і залиште готуватися ще на 10 хвилин.
  5. Подавати такий гарнір краще в теплому вигляді, додавши часнику і присипавши зеленню. Смачного!

    Надзвичайно смачно та корисно — запечені овочі в лимонному маринаді
    Надзвичайно смачно та корисно — запечені овочі в лимонному маринаді