
Відомо, що м’ясні страви краще засвоюються організмом і легше перетравлюються, якщо подавати їх з овочами. А якщо овочі запекти, то вийде не тільки відмінний легкий гарнір , але і корисне основне блюдо.
Головний секрет запечених овочів, які пропонумо приготувати, – це лимонний маринад. Він чудово відтіняє смак кожного інгредієнта, а також допомагає зберегти первісний колір овочів. Приготуйте – не пошкодуєте!
Інгредієнти:
- кабачок – 2 шт.
- баклажан – 1 шт.
- помідор – 2 шт.
- червона цибуля – 1 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- часник – 4 зуб.
- лимонний сік – 20 мл
- петрушка+кріп – 1 пуч.
- сіль, перець – за смаком
- оливкова олія – за смаком
Рецепт приготування:
- Наріжте овочі великими шматками і складіть їх в миску.
- Посоліть та поперчіть за смаком, збризніть соком лимона і залиште маринуватися.
- Розігрійте духовку до 200 ° С. Перекладіть овочі в змащену оливковою олією форму для запікання і накрийте фольгою. Відправте запікатися на 15 хвилин.
- Фольгу зніміть, включіть в духовці верхній гриль і залиште готуватися ще на 10 хвилин.
- Подавати такий гарнір краще в теплому вигляді, додавши часнику і присипавши зеленню. Смачного!
Надзвичайно смачно та корисно — запечені овочі в лимонному маринаді