fbpx

Огірки по-болгарськи: виходять хрусткими і дуже смачними! РЕЦЕПТ

Огірки по-болгарськи: виходять хрусткими і дуже смачними! РЕЦЕПТ
Огірки по-болгарськи: виходять хрусткими і дуже смачними! РЕЦЕПТ

Рецепт дуже простий, а співвідношення «цукор-сіль-оцет» просто ідеальне!

Не знаю пам’ятаєте ви чи ні, якими смачними були в радянські часи мариновані болгарські огірочки. Вони просто так не залежувалися на магазинних полицях, їх купували по декілька банок. Огірки за цим рецептом виходять саме такими – хрусткими й смарагдовими, як ті самі… болгарські.

Інгредієнти:

На 1 банку: 2 горошини запашного перцю, 5 горошин чорного перцю, 2 лаврових листочки, 3 зубки часнику, морквина, зерна сухої гірчиці.
Маринад на 1 л води: 4 ч. л. солі, 8 ч. л. цукру, 8 ст. л. 9%-ого оцту.

Рецепт приготування:

Огірки попередньо замочити у холодній воді на 3 години. Потім скласти в банки разом зі спеціями, морквою та часником. Маринад змішати, довести до кипіння й залити в наповнені огірочками баночки. Потім прикрити металевими кришками й поставити стерилізуватися в гарячу воду – з моменту закипання – 3-4 хвилин, до зміни кольору.

Джерело

Читайте також:

ОГІРКИ “ПО-КОРЕЙСЬКИ” на зиму: смачний рецепт закуски до столу

ЗAКРУТКА НА ЗИМУ “ОГІPКИ В ТOМАТІ”: дуже смачна закуска до будь-якого столу