Перець по-вірменськи: готується з цілих, неочищених плодів. Варто приготувати!

Перець по-вірменськи: готується з цілих, неочищених плодів. Варто приготувати!
Перець по-вірменськи: готується з цілих, неочищених плодів. Варто приготувати!

Ця закуска підкорює з першого шматочка! Смажений, а потім маринований перець по-вірменськи готується з цілих, неочищених плодів, які просочуються в пряній заправці. Варто приготувати такий хоча б тому, що сам процес займає дуже мало часу.

Закуска добре підкреслює смак м’ясних страв , пробуджує апетит і виглядає досить ефектно. А ще перець по-вірменськи сподобається тим, хто любить маринади без оцту.

Інгредієнти:

  • перець болгарський – 700 г
  • часник – 8 зуб.
  • помідори – 2 шт.
  • соняшникова олія – 0,25 скл.
  • петрушка – 1 пуч.
  • кінза – 1 пуч.
  • сіль – 1 ст.л.
  • лимонний сік – 0,5 скл.
  • цукор – 2 ст.л.
  • чорний перець мелений – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Болгарський перець вимийте, не очищаючи від насіння і плодоніжок, обсмажте з двох сторін на соняшниковій олії. Готові перці складіть в глибоку ємність.
  2. Помідори обшпарте, зніміть шкірку і натріть на тертці або подрібніть в блендері. Часник пропустіть через прес, наріжте зелень.
  3. Змішайте помідори, лимонний сік, часник, зелень, сіль, цукор, чорний перець. Додайте олію, в якій смажилися овочі і добре перемішайте. Маринад готовий!
  4. Залийте перець маринадом, накрийте тарілкою і поставте зверху гніт масою 1-2 кг. Відправте ємність з перцем в холодильник мінімум на 2 години.
  5. Маринад від перцю по-вірменськи можна використовувати повторно для приготування пряного м’яса або з’їсти, вмочуючи в нього пишний лаваш. Надзвичайно вдалий рецепт! Обов’язково збережіть його в закладках!
    Перець по-вірменськи: готується з цілих, неочищених плодів. Варто приготувати!
    Перець по-вірменськи: готується з цілих, неочищених плодів. Варто приготувати!