
Тим, хто любить експериментувати з сирною випічкою, обов’язково сподобається цей рецепт сирно-макового пирога.
Інгредієнти:
Тісто:
-
- 150 г масла;
-
- 300 г муки;
-
- 3 жовтки;
-
- 0,5 ст цукру;
-
- 2 ст. л. сметани;
- 1 ст. л. порошку до печива
Сир:
-
- 0,6 кг сиру;
-
- 5 яєць;
-
- 200 г цукру;
-
- 1 ст. л. манки;
-
- 1 ст. л. крохмалю;
-
- 200 г масла;
-
- сік 1 лимона;
- 1 п. ванільного цукру.
Читайте також: Сирна запіканка без борошна і манки. Готуємо !
Мак:
-
- 1,5 ст. маку;
-
- 150 г цукру;
-
- 2 яйця;
-
- 1 ст. л. масла;
-
- 1 ст. л. манки;
-
- 1 ст. л. крохмалю;
- ізюм (за бажанням).
Готуємо:
- Порубати масло з борошном, розпушувачем і цукром, додати жовтки, сметану, швидко вимісити тісто і поставити на півгодини в холодильник.
- Для сирної начинки: яйця збити з цукром, додати вищевказані інгредієнти для сирного шару. Збити все блендером до отримання однорідної маси.
- Готуємо мак: до готового, перетертого вже маку додаємо вказані інгредієнти, ретельно перемішуємо.
- Розподілити охолоджене тісто по роз’ємній формі (у мене діаметром 26 см), зверху викласти кульками макову масу та залити все сирною масою. Випікати у розігрітій до 160º С духовці 1 год. 15 хв.
- Дати охолонути, при бажанні залити шоколадом.
- Смачного кавування ! 😉

Читайте також: Сирні пончики – легко і смачно ! Рецепт приготування