Львівський сирник: 6 найкращих рецептів

1. Класичний львівський сирник

Інгредієнти: 500 г кисломолочного жирного сиру, 1 склянка цукру, 130 г, 4 яйця, 1 столова ложка манної крупи, 50 грамів родзинок, 3 столові ложки сметани, 2 столові ложки какао, цедра одного лимона.

Рецепт. Збити жовтки з цукром, додати манку, масло, родзинки і цедру лимона, після чого все ретельно вимішати. До отриманої суміші додати сир (якщо сир крупинками, пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері), усе збити міксером на низькій швидкості не більше хвилини. Білки збити до густої білосніжної піни і додати в сирну масу, акуратно перемішати і викласти у форму для запікання. У розігріту духовку поставити сирник, випікати 40-60 хвилин при температурі 180º. Поки сирник печеться, приготувати глазур. Столову ложку масла і 2 столові ложки цукру перемішати, поставити на невеликий вогонь, постійно помішуючи розтопити. Додати 3 столові ложки сметани і 2 столові ложки какао, вимішати до однорідності і довести до кипіння. Готовий сирник полити шоколадною глазур’ю і помістити в холодильник мінімум на 5 годин.

2. Львівський сирник з чорницями

Інгредієнти: 500 г кисломолочного сиру, 200 г цукру, 4 яйця, 120 г вершкового масла, півсклянки чорниць (можна заморожених), 1 столова ложка манної крупи, 3 столові ложки сметани, 2 столові ложки какао, цедра лимона, ванільний цукор до смаку.

Рецепт. Сир, манку, ванільний цукор, 100 грамів масла, цедру лимона і перетерті жовтки з цукром добре збити міксером. окремо збити білки до білосніжної густої піни і помаленьку ввести в сирну масу. Додати чорниці і обережно перемішати. Викласти отриману суміш в форму для запікання і помістити в розігріту духовку. Випікати сирник протягом години при температурі 190º. Коли спечеться, пляцок перевернути догори дном і залишити в формі, поки повністю не охолоне. Тим часом приготувати шоколадну глазур. Змішати в каструлі столову ложку масла, 3 столові ложки сметани, 2 столові ложки цукру і стільки ж какао. Довести до однорідності, постійно помішуючи на маленькому вогні. Полити сирник шоколадною глазур’ю, поставити в холод на кілька годин, а краще на ніч.

3. Львівський сирник у шоколадному тісті

Інгредієнти: 750 г сиру, 7 яєць, півсклянки цукрової пудри, 2 склянки борошна, 1 ст.л. крохмалю, ванільний цукор, 175 грамів вершкового масла, 1 склянка молока, 2 столові ложки какао, півсклянки цукру, 50 грамів молочного шоколаду, 1 чайна ложка розпушувача для печива.

Рецепт. Щоб приготувати сирну масу, потрібно сир (пропущений через м’ясорубку або збитий у блендері), 4 жовтки, цукрову пудру, столову ложку борошна, ванільний цукор, 50 грамів масла і крохмаль вимішати до однорідності. Білки збити до консистенції крутої стійкої. Частину з’єднати із сирною масою. Для приготування шоколадної маси необхідно в каструлю вилити молоко, додати цукор, какао, 125 грамів масла і шоколад. Варити на маленькому вогні до утворення однорідної маси, постійно помішуючи. Просіяне борошно, розпушувач і жовтки додати до охолодженої шоколадної маси, все вимішати і наприкінці додати частину збитих білків, акуратно перемішати. У форму для запікання спершу викласти половину шоколадної маси, на неї ложкою рівномірно викласти сирну масу і залити все шоколадною сумішшю, що залишилась. Випікати близько години при температурі 180º. Охолоджувати у напіввідчиненій духовці, щоб сирник відразу не осів.

4.

Святковий львівський сирник: покроковий рецепт

5.

Сирник з безе. Рецепт приготування

6.

Сирник з маком. Рецепт приготування

7.

Святковий сирник Білий пух (на білках) – ще один чудовий рецепт