
1. Домашня панакота
Панакота – це надзвичайно ніжний, повітряний десерт, батьківщиною якого є Італія. Його незмінні інгредієнти – це желатин і вершки. Саме завдяки останнім, даний десерт і отримав свою назву, адже дослівно слово панакота перекладається, як варені вершки.
Як приготувати панакоту в домашніх умовах
2. Полуничний мус
Інгредієнти:
- 300 г полуниці
- 2 ч. ложки желатину
- 3 ст. ложки води
- 200 мл вершків
- 100 г цукрової пудри
Приготування: Желатин розведіть в холодній воді. Полуницю збийте в блендері. Вершкизбийте з цукровою пудрою. Влийте желатин в полуничне пюре, розмішайте, протріть масу через сито. Додайте збиті вершки. Розлийте мус по формах. Поставте на ніч в холодильник. Смакуйте! 😉
3. Чізкейк (сирник) без випічки
Холодний чізкейк – це різновид сирника, особливо популярний у британській кухні. Власне, британці його і винайшли. Він дуже смачний і асоціюється з літом, напевно якраз через те, що його не потрібно випікати. Крім того, цей чізкейк доволі простий у приготуванні. Рекомендую обов’язково спробувати.
4. Тірамісу
Слово «тірамісу» перекладається з італійської як «вознеси мене». Це один з найбільш популярних і улюблених італійських десертів, який ми звикли замовляти до чашечки ароматного латте в кав’ярнях і в ресторанах. Мало хто самостійно береться за приготування цього найніжнішого десерту, для якого потрібні такі інгредієнти, як маскарпоне (італійський вершковий сир), бісквітне печиво савоярді, а також ароматний еспресо для просочення. Але всі зусилля коштують результату, який, як виявляється, отримати не так вже й складно. Рецепт приготування
5. Торт “Бите скло”, або “Мозаїка” без випічки: покроковий рецепт
Торт “Бите скло”, або “Мозаїка” без випічки: покроковий рецепт