
Коліжанка підготувала для вас 8 рецептів страв із риби. Тут зібрані найкращі варіанти запеченої, смаженої та маринованої рибки.
ЛОСОСЬ З ОВОЧАМИ І МЕДОВИМ СОУСОМ
Червона риба з медово-гірчичним соусом – це насамперед смачна, а, по-друге, дієтична страва. Мед і соєвий соус додадуть рибі пікантний солодкуватий присмак. Рецепт дуже простий, готується швидко.
Інгредієнти:
- лосось – 300 г;
- шампіньйони – 150 г;
- селера – 150 г;
- броколі – 150 г;
- морква – 150 г;
- вершкове масло – 50 г;
- соєвий соус – 2 ст. л.;
- гірчиця у зернах – 1 ст. л.;
- мед – 1 ст. л.;
- італійські трави – 1 ст. л.;
- оливкова олія – 1 ст. л.
Приготування:
- Чистимо і ріжемо селеру, гриби та моркву. Солимо, додаємо італійські трави і оливкову олію. Перемішуємо.
- Рибу солимо, перчимо і викладаємо на деко разом з овочами. Готуємо 30-40 хв.
- Вершкове масло, гірчицю зернисту, соєвий соус і мед ставимо на плиту. При постійному помішуванні чекаємо, поки розтопиться масло.
- Поливаємо рибу і овочі остиглим соусом. Ставимо лосося з овочами до готовності, приблизно на 10-15 хвилин.
- Подаємо запеченого лосося з овочами і соусом!
Поради. З цим соусом можна запікати не тільки рибу, а й, наприклад, куряче філе. З рибою в медовому соусі можна подати картоплю, рис і так далі.

ФІЛЕ ХЕКА В ЛАВАШІ
Закуска з філе хека в лаваші, яка дуже швидко готується. Смачна і дуже апетитна рибка, запечена в духовці, або на грилі, нікого не залишить байдужим. Підійде як на святковий стіл, так і на щодень.
Інгредієнти:
- лаваш – 2-4 шт.;
- філе хека – 4 шт.;
- курячі яйця – 2 шт.;
- сметана (20%) – 1 ст. л.;
- цибуля – 1 шт.;
- сир твердий – 70 г;
- помідори – 2 шт.;
- рослинна олія – 50 мл;
- сіль – 0,5 ч. л.
Приготування:
- Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії.
- Кожне філе хека розрізати на три поздовжні тонкі смужки. Вони повинні бути приблизно однакової ширини. Злегка підсмажити.
- У миску розбити яйця. Додати сметану. Потім посолити. Все добре перемішати.
- Додати в яєчну суміш обсмажену цибулю і знову перемішати.
- Твердий сир натерти на дрібній тертці.
- Тонкий лаваш нарізати невеликими квадратиками (за кількістю смужок риби).
- Розігріти духовку до 180 градусів.
- Смужки хека помістити в лаваш, покласти нарізані помідори.
- Додати приблизно по 1 ст. ложці яєчної суміші в кожен лаваш. Намагатися розподілити рівномірно суміш, щоб вистачило на кожну порцію.
- Зверху посипати тертим сиром. Загорнути.
- Відправити в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Або, приготувати на сковороді-гриль. Риба готується швидко.
Поради. Можна також поекспериментувати з іншими видами риби.
