fbpx

ТОП-8 СМАЧНИХ РИБНИХ РЕЦЕПТІВ ДЛЯ СВЯТКОВОГО СТОЛУ І НА ЩОДЕНЬ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, оцінка: 5,00 із 5)
Loading...
ТОП-8 СМАЧНИХ РИБНИХ РЕЦЕПТІВ ДЛЯ СВЯТКОВОГО СТОЛУ І НА ЩОДЕНЬ
ТОП-8 СМАЧНИХ РИБНИХ РЕЦЕПТІВ ДЛЯ СВЯТКОВОГО СТОЛУ І НА ЩОДЕНЬ

Коліжанка підготувала для вас 8 рецептів страв із риби. Тут зібрані найкращі варіанти запеченої, смаженої та маринованої рибки.

ЛОСОСЬ З ОВОЧАМИ І МЕДОВИМ СОУСОМ

Червона риба з медово-гірчичним соусом – це насамперед смачна, а, по-друге, дієтична страва. Мед і соєвий соус додадуть рибі пікантний солодкуватий присмак. Рецепт дуже простий, готується швидко.

Інгредієнти:

  • лосось – 300 г;
  • шампіньйони – 150 г;
  • селера – 150 г;
  • броколі – 150 г;
  • морква – 150 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • соєвий соус – 2 ст. л.;
  • гірчиця у зернах – 1 ст. л.;
  • мед – 1 ст. л.;
  • італійські трави – 1 ст. л.;
  • оливкова олія – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Чистимо і ріжемо селеру, гриби та моркву. Солимо, додаємо італійські трави і оливкову олію. Перемішуємо.
  2. Рибу солимо, перчимо і викладаємо на деко разом з овочами. Готуємо 30-40 хв.
  3. Вершкове масло, гірчицю зернисту, соєвий соус і мед ставимо на плиту. При постійному помішуванні чекаємо, поки розтопиться масло.
  4. Поливаємо рибу і овочі остиглим соусом. Ставимо лосося з овочами до готовності, приблизно на 10-15 хвилин.
  5. Подаємо запеченого лосося з овочами і соусом!

Поради. З цим соусом можна запікати не тільки рибу, а й, наприклад, куряче філе. З рибою в медовому соусі можна подати картоплю, рис і так далі.

ЛОСОСЬ З ОВОЧАМИ І МЕДОВИМ СОУСОМ
ЛОСОСЬ З ОВОЧАМИ І МЕДОВИМ СОУСОМ

ФІЛЕ ХЕКА В ЛАВАШІ

Закуска з філе хека в лаваші, яка дуже швидко готується. Смачна і дуже апетитна рибка, запечена в духовці, або на грилі, нікого не залишить байдужим. Підійде як на святковий стіл, так і на щодень.

Інгредієнти:

  • лаваш – 2-4 шт.;
  • філе хека – 4 шт.;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • сметана (20%) – 1 ст. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир твердий – 70 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • сіль – 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії.
  2. Кожне філе хека розрізати на три поздовжні тонкі смужки. Вони повинні бути приблизно однакової ширини. Злегка підсмажити.
  3. У миску розбити яйця. Додати сметану. Потім посолити. Все добре перемішати.
  4. Додати в яєчну суміш обсмажену цибулю і знову перемішати.
  5. Твердий сир натерти на дрібній тертці.
  6. Тонкий лаваш нарізати невеликими квадратиками (за кількістю смужок риби).
  7. Розігріти духовку до 180 градусів.
  8. Смужки хека помістити в лаваш, покласти нарізані помідори.
  9. Додати приблизно по 1 ст. ложці яєчної суміші в кожен лаваш. Намагатися розподілити рівномірно суміш, щоб вистачило на кожну порцію.
  10. Зверху посипати тертим сиром. Загорнути.
  11. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Або, приготувати на сковороді-гриль. Риба готується швидко.

Поради. Можна також поекспериментувати з іншими видами риби.

ФІЛЕ ХЕКА В ЛАВАШІ
ФІЛЕ ХЕКА В ЛАВАШІ

Скумбрія в гірчичному соусі: просто тане в роті

Запечена форель на овочевій подушці: рецепт з фото

Короп, запечений з овочами – рецепт приготування

5 рецептів ніжних рибних котлет

Маринований оселедець по-домашньому – рецепт приготування

Класичний форшмак – рецепт приготування